Slovenski turistični forum

Grand hotel Union, Unionska dvorana

Na 22. Slovenskem turističnem forumu bo tokrat v ospredju redesign turizma skozi oči potrošnikov in ponudnikov storitev v turizmu. Kakšen je sodoben popotnik, kaj išče in predvsem, katere digitalne kanale pri tem uporablja? Kako je na njegovo vedenje in nakupno pot vplival razvoj sodobne tehnologije? Spreminjajočim se navadam turistov se mora prilagajati tudi gospodarstvo in ponudniki storitev. V drugem delu foruma bodo zato predstavljeni uspešni primeri destinacij in podjetij, ki so našli odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja. Za uspešno prihodnost, še posebej, če želimo slediti zastavljeni strategiji in dvigniti vrednost in kakovost slovenskega turizma, bodo zato bistvene trajnost, inovativnost in odprtost za spremembe.  

Sreda, 13. november 2019

08.00 - 08.45

Registracija udeležencevpreddverje Grand hotela Union

09.00 - 09.30

Uvodni pozdravi in nagovor

09.30 - 11.30

Redesign turista 

 

Butičnost in naslavljanje izbranih segmentnih skupin v digitalni dobi. 

Nick Hall, CEO, Digital Tourism Think Tank

Turizem je stopil v novo dobo: kako prilagoditi in ukrojiti ponudbo za različne ciljne skupine, tako turiste z novih trgov kot tiste z bolj tradicionalnih, ki si želijo novih, edinstvenih doživetij? Digitalno je danes rdeča nit, ki med sabo povezuje vsak element nakupne poti v turizmu – kako lahko to dejstvo najbolje izkoristijo destinacije in ponudniki?

 

Kaj išče fu-tourist?

V zadnjih dveh desetletjih so se korenite spremembe zgodile tudi na strani pričakovanj in želja gostov. Predstavnik vrhunske turistične agencije nam bo orisal, kakšne premike pri svojem delu zaznavajo sami, kaj danes iščejo gostje in kako so se zahteve in povpraševanje njihovih strank spremenile v preteklih letih.

 

Prodaja in promocija turističnih produktov skozi moderno tehnologijo 

Mladen Ljubišić

Slovenija pri uporabi sodobne tehnologije v turizmu ne zaostaja, kar dokazujejo uspešni primeri rabe naprednih orodij, ki so jih v zadnjih letih na inovativen način v svojo ponudbo implementirale destinacije. 

 

Kako najti, nasloviti in privabiti gosta visoke vrednosti?

Ana Praprotnik, vodja odnosov z javnostmi v Sava Hotels & Resorts

Ana Savšek, vodja Sektorja za vsebinski digitalni marketing na Slovenski turistični organizaciji

Zenel Batagelj, direktorjem podjetja Valicon

V moderiranem pogovoru nam bodo trije vidni predstavniki s področja trženja v turizmu predstavili svoje poglede in izkušnje pri naslavljanju zahtevnih gostov. Kdo so, po čem se razlikujejo od običajnega turista in kateri načini promocije so se izkazali za najbolj učinkovite?

11.30 - 12.30

Odmor za kavo

12.30 - 14.00

Redesign ponudbe: Kako ostati v koraku s trendi in ustvariti dodano vrednost za potrošnika? 

 

Reinventing nation branding: Creative Economies, Sustainable Tourism & Responsible Foreign Investments 

Sigridur Dögg Gudmundsdottir, PR Manager, Promote Iceland

Islandijo je pred desetletjem doletela vrsta nesreč, od hude gospodarske krize do izbruhov vulkanov, ki so ohromili letalski promet. Z intenzivnim delom na pozitivni podobi države, imidžu in znamki so spodbudili gospodarstvo in privabili številne tuje investicije, država pa je danes ena od turističnih destinacij, kamor zahajajo predvsem turistični sladokusci.

 

Kako se kot destinacija uspešno prilagoditi na podnebne spremembe in spremenjene potovalne navade, ki jih le-te prinašajo?

Guy Bigwood

Podnebne spremembe so postale dejstvo, mnoge destinacije se že danes soočajo s klimatskimi pogoji, ki od njih zahtevajo vrsto prilagoditev. O tem, kako se s spremembami soočiti na najboljši način, se bo s predstavniki destinacij pogovarjal Guy Bigwood, strokovnjak za trajnost v turizmu.

 

(Fu)turizem ali kako na novo osmisliti prihodnost turizma.

Terry Stevens: Fut(o)urism

V naslednjih desetih do dvajsetih letih se bo turizem korenito spremenil: stari vzorci razmišljanja bodo morali narediti prostor za bolj odprte, hibridne rešitve. Prihodnost je morda že tu: pregled dvestotih inovativnih projektov z vseh vetrov sveta je razkril izjemno pestrost novih, domiselnih in popolnoma drugačnih turističnih projektov, ki navdihujejo ustvarjalce turističnih doživetij tudi drugje, da pravila ne le kršijo, temveč lahko postavijo povsem na novo.  

14.30 - 16.00

Kosilo

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Prijavnica DST 2019

Prijavite se na plenarni in/ali 22. slovenski turistični forum.

Prijavnica DST 2019

Več

Plenarni del DST 2019

Na letošnjih Dnevih slovenskega turizma bodo ključni govorci plenarnega zasedanja naše misli usmerili v prihodnost: kakšni premiki so nujni, če si želimo kakovostnega turizma, ki bo kos izzivom prihodnosti.

Plenarni del DST 2019

Več

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Pinterestu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju