Slovenski turistični forum

Grand hotel Union, Unionska dvorana

Na 22. Slovenskem turističnem forumu bo tokrat v ospredju redesign turizma skozi oči potrošnikov in ponudnikov storitev v turizmu. Kakšen je sodoben popotnik, kaj išče in predvsem, katere digitalne kanale pri tem uporablja? Kako je na njegovo vedenje in nakupno pot vplival razvoj sodobne tehnologije? Spreminjajočim se navadam turistov se mora prilagajati tudi gospodarstvo in ponudniki storitev. V drugem delu foruma bodo zato predstavljeni uspešni primeri destinacij in podjetij, ki so našli odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja. Za uspešno prihodnost, še posebej, če želimo slediti zastavljeni strategiji in dvigniti vrednost in kakovost slovenskega turizma, bodo zato bistvene trajnost, inovativnost in odprtost za spremembe.  

Sreda, 13. november 2019

08.00 - 08.45

Registracija udeležencevpreddverje Grand hotela Union

09.00 - 09.30

Uvodni pozdravi in nagovori

09.30 - 11.30

Kaj išče fu-turist

 

Butičnost in naslavljanje izbranih segmentnih skupin v digitalni dobi. 

Nick Hall, Digital Tourism Think Tank

Turizem je stopil v novo dobo: kako prilagoditi in ukrojiti ponudbo za različne ciljne skupine, tako turiste z novih trgov kot tiste z bolj tradicionalnih, ki si želijo novih, edinstvenih doživetij? Digitalno je danes rdeča nit, ki med sabo povezuje vsak element nakupne poti v turizmu – kako lahko to dejstvo najbolje izkoristijo destinacije in ponudniki?

 

Prodaja in promocija turističnih produktov skozi sodobno tehnologijo 

Mladen Ljubišić

Slovenija pri uporabi sodobne tehnologije v turizmu ne zaostaja, kar dokazujejo uspešni primeri rabe naprednih orodij, ki so jih v zadnjih letih na inovativen način v svojo ponudbo implementirale destinacije.

 

Kaj išče fu-turist?

Coley Dale, Ctrip

V zadnjih dveh desetletjih so se korenite spremembe zgodile tudi na strani pričakovanj in želja gostov. Predstavnik ene največjih globalnih turističnih platform, Ctrip, nam bo orisal, kakšne premike pri svojem delu zaznavajo sami, kaj danes iščejo gostje in kako so se zahteve in povpraševanje njihovih strank spremenile v preteklih letih.

 

Kako najti, nasloviti in privabiti gosta visoke vrednosti?

Ana Praprotnik, Sava Turizem d.d.

Ana Savšek, Slovenska turistična organizacija

Zenel Batagelj, podjetje Valicon

V moderiranem pogovoru nam bodo trije vidni predstavniki s področja trženja v turizmu predstavili svoje poglede in izkušnje pri naslavljanju zahtevnih gostov. Kdo so, po čem se razlikujejo od običajnega turista in kateri načini promocije so se izkazali za najbolj učinkovite?

 

Slavnostni podpis dogovora o sodelovanju med STO in vodilnimi destinacijami slovenskega turizma.

11.30 - 12.30

Odmor za kavo

12.30 - 14.00

Redesign ponudbe: Kako ostati v koraku s trendi in ustvariti dodano vrednost za potrošnika? 

 

Preobrazba podobe neke države: Islandija od izzivov do uspeha

Sigridur Dögg Gudmundsdottir, Promote Iceland

Islandijo je pred desetletjem doletela vrsta nesreč, od hude gospodarske krize do izbruhov vulkanov, ki so ohromili letalski promet. Z intenzivnim delom na pozitivni podobi države, imidžu in znamki so spodbudili gospodarstvo in privabili številne tuje investicije, država pa je danes ena od turističnih destinacij, kamor zahajajo predvsem turistični sladokusci.

 

Premik k trajnostnemu vedenju

Guy Bigwood, Global Destinations Sustainability Index

Podnebni in družbeni izzivi, ki postajajo vedno bolj pereči, zahtevajo, da se turisti, ponudniki storitev in destinacije, spremenijo. Turizem je v osnovi sicer pozitiven pojav, ki ima na lokalne skupnosti številne dobre vplive, vseeno pa se morajo vzorci in načini vedenja, na katerih temelji, spremeniti v bolj trajnostne. Pri prehodu lahko pomaga analiza devetih načinov vedenja, ki jih moramo spremeniti – nekatere organizacije in destinacije jih že uresničujejo in so nam pri tem lahko za zgled.

 

(Fu)turizem ali kako na novo osmisliti prihodnost turizma.

Terry Stevens, Stevens & Associates

V naslednjih desetih do dvajsetih letih se bo turizem korenito spremenil: stari vzorci razmišljanja bodo morali narediti prostor za bolj odprte, hibridne rešitve. Prihodnost je morda že tu: pregled dvestotih inovativnih projektov z vseh vetrov sveta je razkril izjemno pestrost novih, domiselnih in popolnoma drugačnih turističnih projektov, ki navdihujejo ustvarjalce turističnih doživetij tudi drugje, da pravila ne le kršijo, temveč lahko postavijo povsem na novo.  

14.00 - 15.30

Kosilo

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Spoznajte letošnje govorce

Več

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju