Edinstveno doživljanje slovenske turistične ponudbe

Svetovni trendi na turističnem trgu kažejo, da danes turisti cenijo avtentična doživetja, ki jim dajejo priložnost, da se z destinacijo obiska povežejo na več ravneh. Gre za posebne trenutke, ki vzpostavljajo močne čustvene povezave in zapomljiva doživetja, ki so vse prej kot generični produkti. So personalizirana, edinstvena, vodena, a še vedno z občutkom individualnosti, ekskluzivna, a dostopna, transparentna, a z elementi presenečenja, s spoštovanjem tradicije, a z upoštevanjem potreb sodobnega potrošnika. K tako edinstvenemu doživljanju slovenske turistične ponudbe ključno pripomore tudi usposobljen, kvaliteten turistični vodnik, ki s svojim specifičnim znanjem o naravni in kulturni dediščini destinacije ali posamičnega turističnega produkta pomembno prispeva k edinstveni predstavitvi destinacije gostom.

Turistično vodenje popestri turistično ponudbo destinacije

Licencirani turistični vodniki so vsekakor velika dodana vrednost turistični ponudbi posamezne destinacije. Posamezne pakete, izlete, aranžmaje spremenijo v edinstveno doživetje, saj jih popestrijo z zanimivimi lokalnimi zgodbami ter obiskovalcem približajo lokalne posebnosti in značaj destinacije. Turistična vodenja so prilagojena različnim generacijskim skupinam in interesom, s čimer se še bolj približajo obiskovalcem.

Turistični vodniki

Dejavnost turističnega vodnika je v Sloveniji regulirana z določili Zakona o spodbujanju razvoja turizma (Uradni list RS štev. 13/2018). Zakon razlikuje in opredeljuje vodjo poti, turističnega vodnika na nacionalni ravni in turističnega vodnika na ravni določenega turističnega območja (lokalni turistični vodnik).

»Turistična vodnica« ali »turistični vodnik« je oseba, ki opravlja turistično vodenje obiskovalcev v izbranem jeziku in po vnaprej določenem programu, kar obsega poljudno razlago kulturne dediščine, naravnih znamenitosti in posebnosti posameznega območja.

Več informacij

Turistični vodniki v Sloveniji so povezani v različna združenja

Poiščite svojega turističnega vodnika

Turistični vodniki vam lahko skozi zgodbe odstrejo pogled na slovenske kraje in njihove znamenitosti na povsem nov način. Poiščite licenciranega turističnega vodnika, ki vam bo v izbranem jeziku s strokovnim pristopom prestavil kulturno in naravno dediščino Slovenije.

Register turističnih vodnikov 

S turističnim vodnikom izveste več

Odkrivajte Slovenijo v družbi lokalnih vodnikov, ki vam bodo odkrili nov pogled na znamenitosti in posebnosti krajev skozi zanimive zgodbe in anekdote.

Top vodeni ogledi v Termalni Panonski Sloveniji

Na vodenih ogledih po Termalni Panonski Sloveniji spoznajte osupljive zgodbe iz preteklosti.

Top vodeni ogledi v Termalni Panonski Sloveniji

Več

Top vodeni ogledi v Alpski Sloveniji

Opravite se na potep po Alpski Sloveniji v družbi turističnih vodnikov.

Top vodeni ogledi v Alpski Sloveniji

Več

Top turistična vodenja v Mediteranski in Kraški Sloveniji

Z lokalnimi vodniki spoznavajte bolj ali manj skrite zaklade Mediteranske in Kraške Slovenije.

Top turistična vodenja v Mediteranski in Kraški Sloveniji

Več

Top turistična vodenja v Ljubljani in Osrednji Sloveniji

Na vodenih ogledih mest in okolice odkrijte dušo prestolnice Ljubljane in Osrednje Slovenije.

Top turistična vodenja v Ljubljani in Osrednji Sloveniji

Več

Sorodno

Vam lahko še kako pomagamo? Predlagamo, da obiščete tudi te vsebine.

Sprejemni organizatorji potovanj

Članice združenja ZTAS in ostali sprejemni organizatorji potovanj.

Sprejemni organizatorji potovanj

Več

Koledar poslovnih dogodkov

Izberite vašo poslovno priložnost.

Koledar poslovnih dogodkov

Več

Poslovne strani

Novice in informacije za poslovne uporabnike s področja turizma.

Poslovne strani

Več

Domače raziskave in poročila

Raziskave in izsledki za vse, ki pripravljate marketinške strategije oziroma želite okrepiti turistični promet s tujih trgov.

Domače raziskave in poročila

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji