Predstavljamo govorce 22. Slovenskega turističnega foruma

Sreda, 13. november 2019, Grand hotel Union, Unionska dvorana

Na 22. Slovenskem turističnem forumu bo tokrat v ospredju redesign turizma skozi oči potrošnikov in ponudnikov storitev v turizmu. Kakšen je sodoben popotnik, kaj išče in predvsem, katere digitalne kanale pri tem uporablja? Kako je na njegovo vedenje in nakupno pot vplival razvoj sodobne tehnologije? Spreminjajočim se navadam turistov se mora prilagajati tudi gospodarstvo in ponudniki storitev. V drugem delu foruma bodo zato predstavljeni uspešni primeri destinacij in podjetij, ki so našli odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja. Za uspešno prihodnost, še posebej, če želimo slediti zastavljeni strategiji in dvigniti vrednost in kakovost slovenskega turizma, bodo zato bistvene trajnost, inovativnost in odprtost za spremembe.  

Podrobnejši program

 

Nick Hall Linkedin

Digital Tourism Think Tank

Nick Hall se ukvarja že desetletje z digitalnim marketingom v turistični industriji in je eden izmed vodilnih strokovnjakov v destinacijskem marketingu. Kot ustanovitelj Digital Tourism Think Tank (#DTTT), vodilne platforme, ki povezuje cilje po vsem svetu o temah o digitalnih trendih in preobrazbah, je Nick sodeloval s stotimi destinacijami, in jim pomagal pri zapletenih in vse bolj digitalnih izkušnjah obiskovalcev.

S svojim delom na #DTTT, je Nick vodil industrijo k razmišljanju o pomenu digitalne preobrazbe in vplivu obiskovalca "vedno na", več tirni poti do nakupa in potrebi, da organizacije drugače razmišljajo o svojem pristopu. Vodil je industrijo, da je razumela in razmišljala o vrednosti oblikovanja kot metode za reševanje vprašanj, ki so se pojavila v dobi eksponentnih sprememb. V središču Nickovega sporočila in strokovnega znanja je potreba, da ostajamo na tekočem, v skladu s potrošniškimi trendi in spodbujamo kulturo inovacij in tako ostanemo konkurenčni.

Nick in njegova ekipa vsako leto povežejo na tisoče turističnih strokovnjakov s vodilnimi #DTTT Global, Campus in vodilnimi industrijskimi sestanki po vsem svetu. Spodbujajoč partnerstva z voditelji v industriji in digitalnimi voditelji, je Nick vodil svojo ekipo in #DTTT, da postanejo vodilni misleci o tem, kako digitalno vpliva na izkušnjo obiskovalcev.

"Butičnost in naslavljanje izbranih segmentnih skupin v digitalni dobi." 

Turizem je stopil v novo dobo: kako prilagoditi in ukrojiti ponudbo za različne ciljne skupine, tako turiste z novih trgov kot tiste z bolj tradicionalnih, ki si želijo novih, edinstvenih doživetij? Digitalno je danes rdeča nit, ki med sabo povezuje vsak element nakupne poti v turizmu – kako lahko to dejstvo najbolje izkoristijo destinacije in ponudniki?

 

Mladen Ljubišić Linkedin

Mladen Ljubišić v turizmu deluje že skozi celotno kariero, najprej kot turistični vodnik po Evropi, nato v trženju za prepoznavno turistično agencijo. V Londonu je služboval kot  prodajni vodja za eno največjih "hospitality" podjetij v Veliki Britaniji ter deloval v partnerski navezi z Jumerirah hospitality iz ZAE in sedežem v Dubaju, leta 2016 pa se je pridružil STO kot vodja Turistične info točke za trženje in promocijo slovenskega turizma v Veliki Britaniji s sedežem v Londonu. Kot navdušenec nad novimi tehnologijami je v tem času sodeloval s podjetjem Google, kjer je deloval v njihovem akceleratorju za visoko tehnološka start-up podjetja, predvsem pri testiranju  tehnoloških rešitev za turizem in hospitality. Ukvarja se z inovativnim načinom trženja in promocije na tujih trgih in v Sloveniji z uporabo novih in disruptivnih tehnologij, kot so virtualna in obogatena resničnost ter uporaba blockchain tehnologije v poslovnih modelih.

 

Coley Dale Linkedin

Coley Dale je starejši direktor za strateška partnerstva v skupini Ctrip. Enajst let je delal v Šanghaju na različnih funkcijah v podjetju Ctrip, zdaj pa ima sedež v Barceloni in se osredotoča na delo s Skyscannerjem in s širšimi evropskimi priložnosti za skupino.

 

 

Ana Praprotnik, direktorica marketinga Sava Turizem d.d.  Linkedin

Ana Praprotnik je zaljubljena v življenje. Neskončno pozitivna. Večno verjamem v dobroto ljudi. Vedno rešujem svet. Izzivi so izziv življenja. Analitično analitična. Strateško praktična. Z majhnimi koraki se daleč pride. Radovedna čez vse meje. Zavzeta. Neskončno obožujem knjige. S športom in druženjem si sčistim glavo. Kakovostna hrana in dober kozarec penine je moja obsesija. Zvesta. Zaprisežena marketingašica. Strastno predana marketingu. Ampak tistemu pravemu, strateškemu, tistemu, ki res šteka potrošnika in tistemu, ki ima zdravo pamet.

 

 

Ana Savšek, vodja Sektorja za vsebinski digitalni marketing na STO Linkedin

Ana Savšek, vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing, kjer načrtujejo in izvajajo digitalne kampanje za promocijo Slovenije kot turistične destinacije, upravljajo družbena omrežja Feel Slovenia in spletno mesto Slovenia.info. Poleg tega izdajajo tudi tiskane publikacije, izvajajo študijska potovanja za predstavnike tujih medijev in sodelujejo z influencerji. Za vse to skrbi »pogumna in prodorna ekipa, ki je v stalnem koraku s trendi in na lovu za najboljšimi kreativnimi rešitvami«. Vodja sektorja Ana Savšek kot izziv in veselje pri svojem delu izpostavlja »možnost ustvarjanja opaznih in dobrih projektov, pa tudi sodelovanja z globalnimi mediji in platformami«.

 

Zenel Batagelj, direktor podjetja Valicon Linkedin

Zenel Batagelj je ustanovitelj in partner v družbi VALICON, kjer se ukvarja s svetovanjem ključnim naročnikom na področju trženja, znamčenja in strategij rasti. Na tem področju je eden najbolj vidnih strokovnjakov v JVE.

V zadnjem času se poglobljeno ukvarja z arhitekturo, identiteto in upravljanjem znamk, ter integracijo znamčenja z upravljanjem potrošniške izkušnje v najširšem pomenu besede. Znamkam pomaga spet vdahniti smisel. Posebej ga privlačijo start-upi s poudarkom na distribuiranih sistemih, kot je npr. blockchain. Z uporabo inovativnih metod kot je LEGO® SERIOUS PLAY®, strategij v realnem času in aplikacijo arhetiopov je prišel do občutnih pohitrev strateških odločevalskih procesov.

Je dober poznavalec tako slovenskega kot regionalnega potrošnika, pa tudi širše. Je aktiven član Društva za marketing Slovenije ter pogost predavatelj na večjih trženjskih dogodkih v regiji in širše (SMK, SEEMAR, SKOJ, Marketing Summit, ESOMAR), Oglaševalska osebnost v letu 2015... Na svojem področju ima tudi objave v številnih mednarodnih strokovnih revijah, med drugim tudi soavtor poglavja dela izdanega v prestižni založbi Wiley.

Na področju turizma dolgoletni sodelavec najbolj vidnih podjetij v turizmu HIT in Lifeclass, soavtor RNUST 2007-2011 za področje trženja, je član srtrokovnega sveta STO in soavtor person slovenskega turizma, aktivno je sodeloval na področju destinacijskega znamčenja npr. Pirana / Portoroža.

Kako najti, nasloviti in privabiti gosta visoke vrednosti?

Različni deležniki bodo v moderiranem pogovoru predstavili svoje poglede in izkušnje pri naslavljanju bolj zahtevnih gostov. Kdo so, po čem se razlikujejo od običajnega turista in kateri načini promocije so se izkazali za najbolj učinkovite?

 

Sigríður Dögg Guðmundsdóttir Linkedin

Promote Iceland

Sigríður Dögg Guðmundsdóttir je vodja odnosov z javnostmi pri Visit Iceland. V promociji islandskega turizma dela že leta. Preden se je pridružila ekipi Visit Icelandje vodila odnose z javnostmi za lokalno turistično organizacijo prestolnice, Visit Reykjavik, bila je tudi generalna direktorica regije Vatnajokull, znane po bogati turistični ponudbi, raznovrstni hrani in kulturi.

Preobrazba podobe neke države: Islandija od izzivov do uspeha

Sigridur D. Gudmundsdottir bo razkrila, kako se je turizem na Islandiji v zadnjem desetletju kljub izzivom razvijal z zavidljivo hitrostjo. Izzive so spremenili v priložnosti tudi z uspešno vzpostavitvijo javno-zasebnih partnerstev in tesnim sodelovanjem z različnimi deležniki. V prihodnosti se bo islandski turizem še bolj osredotočil na trajnost za bolj učinkovito spopadanje s spremembami.

 

Guy Bigwood Linkedin

GuBi Consulting and the Global Destinations Sustainability Index

V preteklih petnajstih letih je Guy Bigwood s svetovalnimi storitvami pomagal mestom, vladam, združenjem in turističnemu gospodarstvu pri izboljšavi programov za trajnostni razvoj ter njihovem prenosu v prakso.

Guy je priznan strokovnjak v ustvarjanju trajnostnih destinacij, skupnosti in dogodkov, pri čemer intenzivno povezuje številne deležnike. Je direktor partnerstva Global Destinations Sustainability Index, ki si prizadeva za izboljšanje razvoja trajnostnega delovanja turističnih podjetij in destinacij. Danes v njem aktivno sodeluje že več kot 60 mest.

Guy je v svoji bogati karieri izvedel več kot 400 govorov in vodil delavnice za 35.000 udeležencev v več kot 40 državah. Za svoje pionirsko delo na področju trajnosti je prejel 21 nagrad, Več o njem si lahko preberete na www.lessconversationmoreaction.com.

 

Kako se kot destinacija uspešno prilagoditi na podnebne spremembe in spremenjene potovalne navade, ki jih le-te prinašajo?

Podnebne, družbene in gospodarstvene spremembe zahtevajo, da destinacije in podjetja premislijo in preoblikujejo svoje turistične strategije, da ne postanejo samo bolj trajnostne, temveč da obnovijo svoje naravno okolje in skupnosti.

V tej dinamični predstavitvi bo Guy Bigwood izpostavil, kako se vodilne svetovne destinacije in podjetja odzivajo na te mega premike in kako pionirji inovativno napredujejo v tem, kako vključijo svoje deležnike, si prizadevajo za izjemno sodelovanje in se postavijo za vodilne v novi trajnostni blagovni znamki centrističnega in regenerativnega sveta.

 

Terry Stevens Linkedin

Stevens & Associates

Profesor Terry Stevens je ustanovitelj in MD večkrat nagrajenega turističnega svetovanja, Stevens & Associates. Do sedaj je sodeloval v več kot petdesetih državah po vsem svetu za številne mednarodne organizacije za razvoj turizma, vključno z UNWTO in UNESCO. Sodeloval je tudi za številne nacionalne, regionalne in lokalne turistične organizacije - vključno s številnimi na Balkanu. Avgusta 2019 je Terry prejel zelo prestižno nagrado LUXLife Global Award kot najboljši svetovni strokovnjak za razvoj turizma, njegov Masterplan za razvoj turizma v Rotorua (Nova Zelandija) kar je Svetovna organizacija za oblikovanje uvrstila v ožji izbor najboljšega svetovnega načrtovanja. Terry je že vrsto let redni obiskovalec Slovenije kot turist in v svoji strokovni svetovalec pomagal STO in drugim organizacijam. Specializiran je za destinacijski management in analizo trendov v turizmu.  

Fu-turizem ali kako na novo osmisliti prihodnost turizma.

V naslednjih desetih do dvajsetih letih se bo turizem korenito spremenil: stari vzorci razmišljanja bodo morali narediti prostor za bolj odprte, hibridne rešitve. Prihodnost je morda že tu: pregled dvestotih inovativnih projektov z vseh vetrov sveta je razkril izjemno pestrost novih, domiselnih in popolnoma drugačnih turističnih projektov, ki navdihujejo ustvarjalce turističnih doživetij tudi drugje, da pravila ne le kršijo, temveč lahko postavijo povsem na novo. 

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Pinterestu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju