Predstavljamo govorce plenarnega dela

Torek, 12. november 2019, Grand hotel Union, Ljubljana

V osrednjem plenarnem delu se bomo, po uvodnem pregledu projektov za uresničevanje ciljev aktualne strategije in analize kazalnikov poslovanja slovenskega hotelskega sektorja, osredotočili na prioritete, strategije in ukrepe za preboj v višje cenovno pozicioniranje in povečanje dodane vrednosti v slovenskem turizmu.

Podrobnejši program

 

Boris Podrecca Linkedin

Arhitekt

Boris Podrecca je otroštvo preživel v Trstu, v Benetkah je študiral kiparstvo, na Dunaju pa arhitekturo – tu danes tudi živi in dela. Kot gostujoči profesor je predaval v Lozani, Parizu, Benetkah, Filadelfiji, Londonu, na Dunaju in na Harvardu, od leta 1988 pa je na Tehniški univerzi v Stuttgartu Direktor inštituta za arhitekturno oblikovanje in teorijo prostora.

Prejel je več priznanj in nagrad, med drugim je doctor honoris causa Univerze v Mariboru in častni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU).

Projekti v turizmu:

Hotel Korotan in Hotel Kempinski na Dunaju, Falkensteiner Resort Punta Skala v Zadru, Valamar Hotel Lacroma v Dubrovniku, Hotel Mons v Ljubljani, Falkensteiner Hotel v Beogradu, Hotel Pical v Poreču.

V evropskih mestih je poleg turističnih zgradb ustvaril številna druga pomembna dela: 220 m visoki Millennium Tower na Dunaju, mednarodni raziskovalni kampus Biocenter in DomMuseum na Dunaju; v Benetkah je med drugim sodeloval pri prenovi Muzeja sodobnih umetnosti Ca' Pesaro, v Mariboru pri gradnji Medicinske fakultete, v francoskem Limogesu pa pri gradnji muzeja porcelana Adrien Dubouché. V delu sta trenutno »Austria Campus Business Center« na Dunaju in »Metro Area San Pasquale« v Neaplju.

 

Guy Bigwood Linkedin

GuBi Consulting and the Global Destinations Sustainability Index

V preteklih petnajstih letih je Guy Bigwood s svetovalnimi storitvami pomagal mestom, vladam, združenjem in turističnemu gospodarstvu pri izboljšavi programov za trajnostni razvoj ter njihovem prenosu v prakso.

Guy je priznan strokovnjak v ustvarjanju trajnostnih destinacij, skupnosti in dogodkov, pri čemer intenzivno povezuje številne deležnike. Je direktor partnerstva Global Destinations Sustainability Index, ki si prizadeva za izboljšanje razvoja trajnostnega delovanja turističnih podjetij in destinacij. Danes v njem aktivno sodeluje že več kot 60 mest.

Guy je v svoji bogati karieri izvedel več kot 400 govorov in vodil delavnice za 35.000 udeležencev v več kot 40 državah. Za svoje pionirsko delo na področju trajnosti je prejel 21 nagrad, Več o njem si lahko preberete na www.linkedin.com/guybigwoodali na www.lessconversationmoreaction.com.

Trajnost in zeleni turizem za dvig vrednosti

Podnebne, družbene in ekonomske spremembe od destinacij in turističnega gospodarstva zahtevajo, da prilagodijo in preoblikujejo strategije razvoja ne le v smeri trajnosti, temveč tudi z mislijo na obnovo naravnega okolja in skrbjo za lokalne skupnosti.

V svoji dinamični predstavitvi bo Guy Bigwood pokazal, kako se na daljnosežne spremembe odzivajo destinacije in orisal inovativne pristope, ki jih uporabljajo pionirska podjetja za povezovanje, sodelovanje in uveljavljanje v novem svetu, kjer trajnost prevladuje ne le kot vrednota, temveč tudi kot znamka. 

 

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju