Predstavljamo govorce plenarnega dela

Torek, 9. oktober 2018, Grand hotel Bernardin, dvorana Europa

V osrednjem plenarnem delu se bomo, po uvodnem pregledu projektov za uresničevanje ciljev aktualne strategije in analize kazalnikov poslovanja slovenskega hotelskega sektorja, osredotočili na prioritete, strategije in ukrepe za preboj v višje cenovno pozicioniranje in povečanje dodane vrednosti v slovenskem turizmu.

Podrobnejši program

 

 

Zdravko Počivalšek

minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

Zdravko Počivalšek je ravnokar nastopil svoj drugi ministrski mandat. Svoje prve vodstvene izkušnje je pridobil v Kmetijskem kombinatu Šmarje pri Jelšah, bil je direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah in družbe Mlekarne Celeia. Pred nastopom mandata ministra je vodil Terme Olimia in za svoje delo prejel številna priznanja, kot denimo nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke leta 2005 ter laskavi naziv Manager leta 2010. 

Realizacija Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 

 

Andrej Prebil Linkedin

predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije 

Andrej Prebil opravlja funkcijo člana UO in izvršnega direktorja za področje naložb in nepremičnin v družbi DUTB d.d. Je predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sveta Slovenske turistične organizacije. V svojem poslovnem življenju je deloval v družbah, ki so zahtevale poslovno ali finančno prestrukturiranje ter krizno vodenje. Je izjemen strateg in vodja, ki odlično obvladuje krizne situacije. 

Projekti TGZS na povečanje dodane vrednosti v slovenskem turističnem gospodarstvu 

 

mag. Maja Pak Linkedin

direktorica Slovenske turistične organizacije

Maja Pak je začela svojo pot v turizmu v Zdravilišču Rogaška, nato pa nadaljevala v Slovenski turistični organizaciji, kjer je na več vodstvenih funkcijah ključno prispevala k pomembnim razvojnim in promocijskim aktivnostim organizacije. V zadnjih letih je STO pod njenim vodstvom dosegla preboj na področju digitalnega trženja in trajnostnega razvoja ter tako močno prispevala k uvrstitvam Slovenije v vrh najbolj atraktivnih držav na svetu.

Slovenija, destinacija za 5* doživetja

 

 

Peter Vesenjak Linkedin

direktor, Hosting d.o.o 

Ustanovitelj in direktor družbe Hosting, Peter Vesenjak, ima 32 let izkušenj na vseh ravneh turistične dejavnosti, od upravljanja, svetovanja, poslovanja do razvoja naložbenih projektov. Prej je bil tri leta državni sekretar za turizem in pet let član lokalne uprave mesta Ptuj, odgovoren za turizem in trgovino.  

Analiza kazalnikov poslovanja, dodane vrednosti in cenovnega pozicioniranja hotelskega sektorja v Sloveniji v obdobju 2008 – 2017 

Ali je hotelski sektor v obdobju rasti povpraševanja in fizičnih kazalnikov dosegel zadostno dodano vrednost in rezervo za zagotavljanje konkurenčnosti na ciljnih trgih prihodnosti? Poslovni rezultati in dosežene povprečne prodajne cene v preteklem obdobju ter negotova gibanja in konkurenca na turističnih trgih širše regije v prihodnjih letih postavljajo hotelski sektor pred velike izzive.

 

Ivana Budin Arhanić Linkedin

podpredsednica poslovnega razvoja in korporativnih zadev, Valamar Riviera d.d.  

Ivana Budin Arhanić je po diplomi na ekonomiji v Middleburry College (ZDA) preživela tri leta kot svetovalka za strateški menedžment v Bostonu in New Yorku. Po nadaljevanju študija na MBA na Harvard Business se je vrnila v rodno Hrvaško in se priključila skupini Valamar, kjer je najprej postala članica uprave skupine Valamar d.d., Valamar Adria holding d.d. in Valamar Riviera d.d., zadnja tri leta pa je podpredsednica poslovnega razvoja in korporativnih zadev.  

Valamarjeva strategija gospodarske rasti in razvoja

Valamar Riviera d.d. ni le največje in najhitrejše rastoče podjetje na Hrvaškem, ampak tudi najbolj zaželen delodajalec v turističnem sektorju, največji turistični investitor ter inovator pri razvoju destinacij, digitalizaciji, družbeni odgovornosti in storitveni odličnosti. 

 

Doug Lansky Linkedin

svetovalec za razvoj v turizmu 

Doug Lansky svetuje destinacijam in predava na turističnih konferencah po celem svetu. Je avtor desetih knjig, med drugim tudi Lonely Planeta in Rough Guides. Dolgoletni pisec kolumn za več kot 40 časopisov, voditelj oddaje Travel Channel, urednik turističnih vsebin za revijo Scandinavian Airlines, pisec člankov za National Geographic Traveler, Reader’s Digest, The Guardian, National Geographic Adventure, Huffington Post... so le del tega, kar je počel zadnjih dvajset let.  

Oplemenitenje turistične ponudbe 

Turizem se ves čas spreminja, zato se najuspešnejši ponudniki in destinacije nenehno prilagajajo ali celo razmišljajo dva ali tri korake naprej. Tudi če je bila vaša strategija v preteklosti uspešna, je malo verjetnosti, da bo le-ta delovala tudi v prihodnje. Doug Lansky vas bo poučil kako razmišljati o turizmu - kako ga razvijati, meriti, tržiti in zaščititi - na način, da lahko ključni deležniki prepoznate nevidne probleme in najdete rešitve.

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju