Plenarni del

Grand hotel Bernardin, dvorana Europa

V osrednjem plenarnem delu smo se po uvodnem pregledu projektov za uresničevanje ciljev aktualne strategije in analize kazalnikov poslovanja slovenskega hotelskega sektorja, osredotočili na prioritete, strategije in ukrepe za preboj v višje cenovno pozicioniranje in povečanje dodane vrednosti v slovenskem turizmu.

Torek, 9. oktober 2018

12.00 - 13.00

Registracija udeležencev, preddverje Grand Hotela Bernardin

13.00 - 13.45

Aktivirajmo vrednost, dvorana Europa

  • Realizacija Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021Zdravko Počivalšek, minister, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Pogled TGZS na povečanje dodane vrednosti v slovenskem turističnem gospodarstvu, Andrej Prebil, predsednik, Turistično gostinska zbornica Slovenije
  • Slovenija, destinacija za 5* doživetja, mag. Maja Pak, direktorica, Slovenska turistična organizacija

13.45 - 14.10

Analiza kazalnikov poslovanja, dodane vrednosti in cenovnega pozicioniranja hotelskega sektorja v Sloveniji v obdobju 2008 – 2017, Peter Vesenjak, Hosting d.o.o.


Ali je hotelski sektor v obdobju rasti povpraševanja in fizičnih kazalnikov dosegel zadostno dodano vrednost in rezervo za zagotavljanje konkurenčnosti na ciljnih trgih prihodnosti? Poslovni rezultati in dosežene povprečne prodajne cene v preteklem obdobju ter negotova gibanja in konkurenca na turističnih trgih širše regije v prihodnjih letih postavljajo hotelski sektor pred velike izzive.

14.10 - 14.30

Valamarjeva strategija gospodarske rasti in razvoja, Ivana Budin Arhanić, podpresednica poslovnega razvoja in korporativnih zadev, Valamar Riviera d.d.

Valamar Riviera d.d. ni le največje in najhitrejše rastoče podjetje na Hrvaškem, ampak tudi najbolj zaželen delodajalec v turističnem sektorju, največji turistični investitor ter inovator pri razvoju destinacij, digitalizaciji, družbeni odgovornosti in storitveni odličnosti. 

14.30 - 15.00

Oplemenitenje turistične ponudbe, Doug Lansky, svetovalec za razvoj v turizmu

Turizem se ves čas spreminja, zato se najuspešnejši ponudniki in destinacije nenehno prilagajajo in razmišljajo dva ali tri korake naprej. Četudi je bila vaša strategija v preteklosti uspešna, je malo verjetnosti, da bo le-ta delovala v prihodnje. Doug Lansky vas bo poučil, kako razmišljati o turizmu - kako ga razvijati, meriti, tržiti in zaščititi - na način, da lahko ključni deležniki prepoznate nevidne probleme in najdete rešitve.

15.00 - 15.30

Odmor za kavo

15.30 - 17.00

Okrogla miza: Kako do višje dodane vrednosti v hotelirstvu? 

Povečanje dodane vrednosti je ključni izziv trajnostne rasti slovenskega turizma. Na okrogli mizi se bomo osredotočili na poslovne modele, okoliščine, vzvode in potrebne ukrepe za preboj do zahtevnih in potrošnih kupcev oz. "high-end" potrošnikov in višje dosežene povprečne cene.

Sogovorniki:

  • Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Siniša Topalović, managing partner Horwath HTL
  • Sandi Kovačević, direktor hotela Cubo
  • Gregor Jamnik, direktor hotela Slon in predsednik Združenja hotelirjev Slovenije
  • Tomislav Čeh, senior consultant, PKF hotelexperts

 

Moderira: Peter Vesenjak, Hosting d.o.o.

18.00 - 19.30

Udeležba na zaključku 65. GTZ Slovenije

 

Govorci plenarnega dela so bili

Več

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji