Predstavljamo govorce 21. Slovenskega turističnega foruma

Sreda, 10. oktober 2018, Grand hotel Bernardin, dvorana Europa

21. Slovenski turistični forum bo posvečen produktom, kreativnim pristopom, strategijam in tehnologijam za povečanje dodane vrednosti v turizmu 4.0.  

Podrobnejši program

 

 

 

Tomaž Apohal Linkedin

kreativni direktor in partner, Yootree d.o.o. 

Tomaž Apohal je mednarodno nagrajeni komunikolog, kreativni direktor, predavatelj in avtor številnih komunikacijskih strategij, platform, kampanj in oglasov uspešnih domačih in tujih tržnih znamk. Zasnoval je komunikacijske kampanje za več kot 70 podjetij ter prejel več kot 40 nagrad na področju ustvarjalnosti, oglaševanja, oblikovanja, odnosov z javnostmi in tržnega komuniciranja. 

Miša Novak Linkedin

vodja strateških projektov, Slovenska turistična organizacija

Miša je že dobri dve desetletji zapisana slovenskemu turizmu. Stalnica v teh letih je razvoj destinacij, produktov in doživetij. Od junija 2017 na Slovenski turistični organizaciji kot vodja strateških projektov skrbi za implementacijo novega modela organiziranosti slovenskega turizma. Kot predana facilitatorka verjame, da tiste prave zgodbe nastajajo v facilitiranih procesih, ob aktivnem sodelovanju vseh deležnikov, v sproščenem vzdušju, a z jasnimi cilji.

"Kako pa ti čutiš Slovenijo?" 

Predstavitev nove komunikacijske platforme Slovenije kot turistične destinacije pod znamko I feel Slovenia. Nova rešitev v ospredje postavlja pristna slovenska doživetja z višjo dodano vrednostjo. Z njimi aktivno vključuje obiskovalce, ki na potovanjih iščejo avtentičnost in nove oblike luksuza. Zgodbo zelene, aktivne in zdrave Slovenije učinkovito nadgrajuje, s svojo širino pa postavlja dolgoročnejšo komunikacijsko platformo v podporo viziji Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

 

Frank Cuypers Linkedin

strateški svetovalec, Destination Think!

Strast Franka Cuypersa so destinacije in njihov strateški razvoj. Kot izkušen poznavalec destinacijskega managementa in svetovalec pri DestinationThink.com sodeluje z inovativnimi turističnimi organizacijami po vsem svetu. Je so-avtor destinacijske strategije Flandrije, strategije Kobenhavna »Konec turizma, kot ga poznamo« in strategije za Evropsko potovalno komisijo (ETC). 

Prihodnost destinacijskega managementa 

Nove vloge destinacijskih organizacij (DMO), nova orodja, pristopi in strategije. Skozi doživetja do višjih cen in večje potrošnje.  

 

 

Karyn McCarthy Linkedin

direktorica za razvoj produktov, Virtuoso 

Iz Virtuosa, vodilnega turističnega in potovalnega združenja s področja luksuznega in butičnega turizma, ki združuje 17.500 turističnih agentov iz celega sveta, prihaja Karyn McCarthy. Kot direktorica za razvoj produktov skrbi za širjenje mreže, povečevanje in preverjanje ponudbe ter partnerjev. Izkušnje je nabirala kar tri desetletja na različnih področjih turistične industrije, med drugim je bila direktorica prodaje pri The Leading Hotels of the World. 

Trendi luksuznega turizma

Kaj si želi luksuzni turist? Kaj pričakuje od hotelov in kaj od destinacij? Kakšna edinstvena doživetja mu lahko ponudimo? In najpomembneje, kako lahko Slovenija najbolje zajame ta trg? 

 

 

Padraic Gillian Linkedin

managing partner, SoolNua 

Pádraic Gilligan je managing partner v SoolNua, agenciji specializirani za razvoj turističnih strategij, za marketing ter organizacijo poslovnih dogodkov. Pred tem je bil podpredsednik oddelka za destinacije v MCI Group, kjer je bil odgovoren za odprtje 100 pisarn po celem svetu pod znamko Ovation. Bil je predsednik SITE (Society for Incentive Travel Excellence), trenutno pa je tudi direktor za trženje pri SITE & SITE Foundation. 

Incentive programi – majhni vložki, veliki dobički 

Poslovni dogodki pomembno prispevajo k ustvarjanju dobička v turizmu. Raziskave so celo pokazale, da poslovni gost zapravi tudi do štirikrat več kot drugi turisti. 

 

 

doc. Miha Klinar Linkedin

vodja, Kompetenčni center za design management 2.0 

Docent na ALUO in član medresorske skupine za pripravo osnutka strategije s področja oblikovanja v Republiki Sloveniji, Miha Klinar, je leta 2013 začel s projektom Kompetenčni center za design management (KCDM), katerega cilj je izgradnja mostu med oblikovalskimi in produkcijskimi podjetji za povečanje dodane vrednosti slovenskih izdelkov in doseganje boljših poslovnih rezultatov.

Design management  

Integracija design managementa v strategije, poslovne procese za povečanje konkurenčnosti in dodane vrednosti na primeru Adria doma. 

  

 

Tomáš Doležal Linkedin

marketing manager, Mastercard Češka & Slovaška 

Iz Prage prihaja Tomas Doležal, katerega primarna odgovornost je marketing za Češko in Slovaško. S tem se ukvarja že slabo desetletje, od pridružitve ekipi McCann Praga - del svetovno znane in uspešne marketinške agencije. Od leta 2016 je del Mastercard Češka, odgovoren za marketinške kampanje kot je Priceless Prague (Neprecenljiva Praga), a tudi za nekatera partnerstva, npr.: s hokejskim klubom Sparta Prague, češkim Narodnim gledališčem, glasbenim festivalom Praška pomlad itn.

Mastercard globalna platforma Priceless Cities 

Edinstvena doživetja v več kot 87 izbranih destinacijah po vsem svetu predstavljena skozi primer Priceless Praga. Kaj morate storiti, da bo v globalno platformo vključeno vaše doživetje? 

 

 

Jaka Gornik Linkedin

direktor FM Agencije, ustvarjamo doživetja in blagovne znamke

Jaka Gornik je solastnik in soustanovitelj znamke Kurzschluss, kjer se primarno posveča kreativnim in programskim usmeritvam festivalskega kluba ter sponzorskim sodelovanjem.  

Pozitivni učinki brezgotovinskega poslovanja 

Na brezgotovinskem festivalu Kurzschluss so z možnostjo plačevanja s kartico Mastercard povečali obseg prodaje in vrednost povprečnega nakupa posameznega obiskovalca ter izboljšali uporabniško izkušnjo z znamko Kurzschluss.  

 

 

Alenka Pahor Žvanut Linkedin

vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing, Slovenska turistična organizacija 

Z več kot 20-letnimi izkušnjami v različnih razvojnih projektih na nacionalnem in EU nivoju, ve, da so spremembe gonilo razvoja. Z vzpostavitvijo Sektorja za vsebinski marketing na STO je prevzela vodenje tima, ki je uspešno uresničil prvo Strategijo vsebinskega marketinga na področju turizma v Sloveniji. Digitalne tehnologije ji predstavljajo strokovni izziv in osebno motivacijo.

Prihodnost digitalnega trženja narekujejo nove tehnologije  

Nove strateške marketinške odločitve bodo temeljile na analitičnih podatkih za gradnjo segmentov. Odločilne bodo pri oblikovanju oglaševalskih akcij. Ustvarjale bodo vsebine po meri posameznika. 

 

Mark Kalin Linkedin

vodja Inovacijske pisarne in novih tehnologij, BTC d.d. 

Mark Kalin je vodja inovacijske pisarne in novih tehnologij ter ponosen lastnik štirih magisterijev. Je koordinator skupine Blockchain Think Thanka za pametna mesta in član uprave evropskega blockchain središča (European Blockchain Hub). Je izkušen projektni vodja in predavatelj, ki rad raziskuje različne digitalne inovacije. Vzpostavil je Living Lab ekosistem in pomagal pri start-up ekosistemih ter implementaciji različnih tehnologij in rešitev. Močno se osredotoča na gradnjo inovativnih platform za povezovanje ljudi in podatkov.

Klasičnega poslovanja ni več 

Vpliv novih disruptivnih tehnologij in poslovnih modelov na poslovanje, ki spreminjajo in nadgrajujejo tudi naše odnose. 

 

 

Žiga Lukša Linkedin

soustanovitelj in izvršni direktor, Futourist 

Podjetnik Žiga Lukša, ki ga je skupnost TEDx že imela priložnost slišati, je ustanovitelj novega slovenskega blockchain start up podjetja Futourist. Gre za skovanko angleških besed future in tourist in je prva spletna platforma namenjena globalnemu ocenjevanju storitev, ki bo ustvarjalce vsebin - tekstovnih, foto ali video - nagradila s kripto žetoni. Žiga je predan znamčenju in odkrivanju najnovejših trendov na področju tehnologije in marketinga. 

Blockchain v turizmu: Prihodnost ali beseda enodnevnica? 

Ali lahko spletna platforma, ki nagrajuje uporabnike za ocenjevanja, za vedno spremeni razvoj turizma in ogrozi turistične gigante kot je npr. TripAdvisor? 

 

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Deli s prijatelji

Dodaj med priljubljene Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na LinkedInu Deli na Vkontakte Pošlji prijatelju