Kreativni Café

Grand Hotel Bernardin, Sunset lounge

V kreativnem caféju bomo predstavili tri najboljše zasnove digitalnih aplikacij letošnjega hackathona “Kulturna pustolovščina na dlani”, Snovalce 2018 ter inovativne ideje, ki so jih lanskoletni zmagovalci turističnega hackathona tudi uresničili. 

Torek, 9. oktober 2018

17.15 - 17:45

»Kulturna pustolovščina na dlani«, STO v sodelovanju z MK, MJU in tehnološkimi partnerji Microsoft, IBM, GDI, Oracle, XLAB in Comtrade

Predstavitev treh najboljših idejnih rešitev oziroma digitalnih aplikacij hackathona, ki bodo omogočile boljšo promocijo in večjo povezanost kulturne dediščine in turizma.

17.45 - 18.00

Snovalec 2018 - razglasitev in podelitev plaket

18.00 - 18.15

Priložnosti za sodelovanje kreativcev in podjetij, Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost

Center za kreativnost omogoča vzpostavljanje sodelovanja med kulturno-kreativnim sektorjem, gospodarstvom in podjetji. Razvija podjetniška znanja in druge veščine za hitrejšo rast in razvoj kreativnih industrij, tudi na področju kreativnega turizma. 

18.15 - 18.35

Kreativnost in turizem, Mika Cimolini, vodja programa Centra za kreativnost 

Kako lahko kreativci, arhitekti, oblikovalci, igralci, glasbeniki, ohranjevalci dediščine, literati… prispevajo k ustvarjanju verodostojne izkušnje v turizmu? 

18.35 - 19.00

Od ideje do uresničitve, mentorstvo zmagovalnih ekip lanskoletnega turističnega hackathona, Dr. Aleš Pustovrh, vodja programov, ABC Pospeševalnik

  • Istrski zajtrk - okusi lokalno - Dostava lokalnega zajtrka nastanitvenim kapacitetam po slovenski Istri s kuponi za pet lokalnih doživetij.
  • "Spremeni tok zgodovine! Si upaš?" Thermana in Zgodbarji iz Laškega - Spoznajte nesrečno ljubezen Friderika in Veronike in skozi aktivno VR izkušnjo s svojimi dejanji spremenite tok zgodovine in končno omogočite njuno srečo.
   

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Kontakt:

Ekipa DST
Slovenska turistična organizacija

Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 37 E: dst@slovenia.info

W: www.slovenia.info/dst

Deli s prijatelji