ITB Berlin: Slovenija je postala primer dobre prakse razvoja trajnostnega turizma na globalni ravni

Objavljeno: 13.3.2017

Nazaj na novice

ITB Berlin: Slovenija je postala primer dobre prakse razvoja trajnostnega turizma na globalni ravni

Slovenska turistična organizacija in predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva so z letošnjo izpostavljenostjo Slovenije na vodilni mednarodni turistični borzi zelo zadovoljni. Njeno turistično ponudbo so predstavljali z različnimi promocijskimi in programskimi aktivnosti, ki niso še nikoli bile tako obširne. 

ITB Berlin: Slovenija je postala primer dobre prakse razvoja trajnostnega turizma na globalni ravni

Slovenija je bila tokrat tudi prvič partnerica »Convention & Culture Partner ITB Berlin 2017«, za dodatno pozornost so poskrbele še ugledne nagrade, med katerimi izstopa National Geographic World Legacy Destination Leadership.

Prepoznana v trajnostnem razvoju

»Razvoj trajnostnega turizma je bistven za prihodnost turizma in planeta. Ukrepati  moramo takoj. Če turizem dobro načrtujemo in upravljamo, lahko naredi veliko dobrega tako na področju ohranjanja ogroženih vrst kot naše dediščine in zmanjševanja revščine. Dobitniki nagrad World Legacy nam kažejo pot do svetlejše prihodnosti za ljudi in planet,« so izpostavili ob podelitvi nagrad National Geographic World Legacy in pri tem poudarili vlogo Slovenije: »Slovenska turistična organizacija je z zagotavljanjem primerljivosti trajnosti in oblikovanjem kulture nenehnih izboljšav drobno Slovenijo spremenila v ključnega igralca zelenega turizma na globalni ravni.«

Podrobneje o vtisih z izjavami predstavnikov slovenskega turizma na čelu z direktorico STO mag. Majo Pak si preberite v sporočilu za javnost.

Slovenska turistična organizacija je na turistični borzi ITB Berlin 2017 poleg ugledne nagrade National Geographic World Legacy Destination Leadership prejela še eno. Na 16. The Golden City Gate 2017 so ji za 90-sekundni promocijski video Slovenia. Make New Memories podelili tri zvezdice. To mednarodno tekmovanje je namenjeno izpostavitvi najboljšega promocijskega gradiva s turistično vsebino.

Podrobnejše informacije o prejeti laskavi nagradi in izjava Alenke Pahor Žvanut, vodje Sektorja za vsebinski digitalni marketing na STO, ki je prevzela nagrado, na voljo v sporočilu za javnost.

Na odprtju kongresnega dela ITB Berlin je goste prvič v zgodovini borze nagovoril Slovenec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Slovenija je tokrat kot država partnerica »Convention & Culture Partner ITB Berlin 2017« precej izpostavljena, Slovenska turistična organizacija je pod krovnim sporočilom »Slovenia Makes You Green« pripravila skupaj s predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva različne predstavitve dobrih praks in ponudbe slovenskega turizma. Uradnemu odprtju je sledil Zeleni panel, na katerem so o Sloveniji kot državi, ki je vzpostavila unikatni model trajnostnega turizma, med drugim spregovorili minister Zdravko Počivalšek, mag. Maja Pak, prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj in Matevž Lenarčič.

Podrobnejše informacije o tem, kako je Slovenija ob odprtju obarvala najbolj pomembno svetovno turistično borzo v zeleno ter izjave ministra za gospodarski razvoj in tehnologojo Zdravka Počivalška, direktorice STO mag. Maje Pak in drugih na panelu o zelenem turizmu sodelujočih so vam na voljo v sporočilu za javnost.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji