Svetovno odmevne nagrade za promocijo slovenskega turizma

Objavljeno: 5.5.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Svetovno odmevne nagrade za promocijo slovenskega turizma

Na letošnjem World Media Festivalu v Hamburgu so ocenjevalci iz vsega sveta zlate nagrade v treh kategorijah podelili Slovenski turistični organizaciji (STO). Med 156 prijavljenimi deli v kategoriji Tourism & Travel Media Awards so zlata odličja za  podelili tiskanemu magazinskemu vodniku po Sloveniji, medmedijski kampanji za promocijo Slovenije v času kolesarske dirke po Franciji ter izobraževalni spletni platformi  Feel sLOVEni@ Online Training.

Svetovno odmevne nagrade za promocijo slovenskega turizma

»Veseli me, da strokovne komisije na uglednih mednarodnih festivalih prepoznavajo odličnost in inovativnost naših komunikacij. Z nagradami, ki potrjujejo vrhunsko delo sodelavcev na STO, Sloveniji in slovenskemu turizmu zagotavljamo želeno pozornost in ugled v tuji strokovni javnosti in medijih. V naši komunikaciji se trudimo sistematično in na vsakem koraku odražati vrednote znamke I feel Slovenia, kot so usmerjenost v trajnost, butičnost, inovativnost ter srčnost, hkrati pa slediti najnovejšim trendom ter jih aktivno soustvarjati,« je dejala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Magazinski vodnik Slovenija. Moj način doživljanja sveta, ki je na hamburškem festivalu prejel zlato nagrado  v kategoriji korporativnih tiskanih medijev, je osrednje gradivo, s katerim se Slovenija predstavlja na dogodkih po vsem svetu. V vodniku v zeleno deželo butičnega turizma s svojimi izjavami vabijo najboljši športniki, nagrajeni kuharski mojstri in ustvarjalci edinstvenih doživetij. Ta vodnik je letos že prejel najvišjo nagrado Golden City Gate na mednarodni turistični borzi ITB 2023 v Berlinu.

 

Kampanja Twitter Amplify Sponsorship, ki jo je STO izvedel v sodelovanju s Tadejem Pogačarjem in A.S.O., organizatorjem kolesarske Dirke po Franciji, si je zlato nagrado prislužila v kategoriji medmedijskih kampanj in družbenih medijev. Kampanja, ki se že ponaša z zlato nagrado za uspešnost z globalnim dosegom SoMo Advertising 2023 in srebrno nagrado na festivalu BalCannes 2023, je STO dosegla več kot 12 milijonov ogledov treh različnih videov, kar 83 tisoč klikov na spletno mesto slovenia.info in 110 tisoč interakcij na 16 evropskih trgih ter v ZDA in Kanadi. Podjetje Twitter pa jo je izpostavilo na svojih uradnih spletnih straneh kot primer uspešne zgodbe.

 

Z zlatom so v Hamburgu v kategoriji spletnih strani nagradili tudi izobraževalno platformo Feel sLOVEni@ Online Training. Inovativno spletno izobraževanje omogoča tujim organizatorjem potovanj in turističnim agentom virtualno  odkrivanje Slovenije v lastnem tempu. Po poglobljenem seznanjanju z raznoterimi spletnimi gradivi in opravljenih testih lahko postanejo "I feel Slovenia Certified Expert".  Platforma je že lani prejela srebrno nagrado Golden City Gate 2022 in osvojila drugo mesto za inovativno virtualno komuniciranje na tekmovanju Websi 2022.

Nagrajena dela so zdaj že v dvorani slavnih na spletnem mestu https://www.worldmediafestival.org. Festival v Hamburgu slovi po nagrajevanju odličnost v televizijski, filmski, spletni in tiskani produkciji v mednarodnem merilu. Ocenjevalci kakovost del presojajo po ustvarjalnosti in učinkovitosti, pri kateri je posebej pomembno doseganje zastavljenih ciljev in ciljnih skupin.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji