Slovenia Green med zmagovalci mednarodnega filmskega festivala v Južnoafriški republiki

Objavljeno: 12.5.2023

Nazaj na novice

Slovenia Green med zmagovalci mednarodnega filmskega festivala v Južnoafriški republiki

Pretekli konec tedna je Cape Town gostil slavnostno podelitev v okviru  Mednarodnega festivala turističnega filma Afrika (ITFFA), na katerem je film Slovenia Green zmagal v kategoriji dokumentarnih in TV prispevkov na tematiko trajnostnega in odgovornega turizma.

Slovenia Green med zmagovalci mednarodnega filmskega festivala v Južnoafriški republiki

Promocijsko-dokumentarni film Slovenia Green je bil z zlatom nagrajen v kategoriji držav (Country). Gre za prvi dokumentarni film, ki je nastal na STO v sodelovanju z ekipo Karata Film in v 28 minutah celovito prikaže zeleno misel in delovanje deležnikov slovenskega turizma v praksi. Rdeča nit promocijsko-dokumentarnega filma je Slovenia Green Gourmet Route, ki povezuje zgodbe dobitnikov znaka Slovenia Green in predstavi trajnost skozi oči domačinov, predstavnikov destinacij in turističnih ponudnikov. Film gledalca popelje na kolesarsko popotovanje Aljaža Tepine od Ljubljane do Posočja, Goriških Brd, Vipavske doline in Krasa ter nazaj skozi prestolnico v Sevnico, Podčetrtek, Ptuj in Maribor ter razkriva, kako zelena zgodba Slovenije živi v praksi.

 

Na letošnji, že 5. izvedbi festivala je sodelovalo 378 del iz 59 držav iz celega sveta. Namen festivala že skozi vsa leta ostaja enak, in sicer širšemu občinstvu prikazati dela z izjemno inovativno vsebino na tematiko turističnih destinacij, produktov in storitev, ustvarjena na vseh svetovnih celinah in predvajana na različnih platformah. ITFFA želi prispevati k spodbujanju razvoja in rasti nacionalne in afriške avdiovizualne industrije ter hkrati dati prepoznavnost in priznanje delu številnih nadarjenih moških in žensk ter jih integrirati v globalno ustvarjalno skupnost. Združitev globalnih del na enem festivalu tako pripomore tudi k izobraževanju mladih, za katere je v okviru festivala organizirata posebna tematska sekcija.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji