Janjo Garnbret, ambasadorko slovenskega turizma, Forbes uvrstil med najvplivnejše v Evropi

Objavljeno: 17.3.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Janjo Garnbret, ambasadorko slovenskega turizma, Forbes uvrstil med najvplivnejše v Evropi

Ameriška revija Forbes je slovensko plezalko Janjo Garnbret uvrstila med 30 najvplivnejših posameznikov v Evropi mlajših od 30 let, in sicer na področju športa in iger v Evropi. Janja je tudi ambasadorka slovenskega turizma.

Janjo Garnbret, ambasadorko slovenskega turizma, Forbes uvrstil med najvplivnejše v Evropi

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret po mnenju ameriške poslovne revije Forbes spada med 30 najvplivnejših posameznikov, ki so mlajši od 30 let, in sicer na področju športa in iger v Evropi. Komaj 23-letna Korošica, ki je v lanskem letu postala tudi ambasadorka slovenskega turizma, se je tako ponovno znašla v elitni družbi izjemnih posameznikov, ki oblikujejo prihodnost. Pomnimo, revija Forbes jo je na seznam najvplivnejših nominirala že leta 2020, leto pozneje pa se je znašla tudi na seznamu TIME100 Next 2021.

Foto: promocijsko gradivo

Od leta 2022 je Janja Garnbret tudi ambasadorka slovenskega turizma. Ob podpisu je dejala: »Bolj ko sem preko plezanja raziskovala svet, bolj sem se zavedala, kaj Slovenija ponuja, ne samo v naravi. To, čemur pravimo naš dom, se mi pogosto zdi skrit zaklad. Všeč mi je, kako se v Sloveniji razvija turizem, predvsem s trajnostjo kot osrednjim stebrom. Mislim, da je to resnična vrednost destinacije in ne le ambicija za “zeleno oznako”. Zlasti menim, da je načrt za odpravo plastičnih odpadkov v turizmu pomemben korak naprej. To je eden od razlogov, zakaj sem ponosna, da lahko podpiram ambicijo, da postane Slovenija kot destinacija vrhunskih izkušenj še bolj prepoznana.«

V tem času je Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s to izjemno športnico pripravila številne inspirativne zgodbe, ki jih je moč prebrati na osrednjem turističnem portalu. Najnovejša med njimi je zgodba o njenem potepanju po rodni Koroški, ki jo je obiskala z najboljšo prijateljico Tjašo, preberite pa si tudi, kako hitro sta se ujeli s slovensko chefinjo Ano Roš. Obenem vas vabimo, da si več o Janji preberete v njenem portretu, ki je prav tako objavljen na spletni strani www.slovenia.info.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji