V letu 2017 razširitev in nadgradnja lani uspešne digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories

Objavljeno: 19.4.2017

Nazaj na novice

V letu 2017 razširitev in nadgradnja lani uspešne digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories

V letu 2017 razširitev in nadgradnja lani uspešne digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories

Po uspešnem zagonu globalne digitalne kampanje v letu 2016 Slovenska turistična organizacija (STO) letos nadgrajuje in razširja enega najpomembnejših projektov od vzpostavitve svoje samostojnosti avgusta 2015. Z globalno digitalno kampanjo, ki jo pripravlja v tesnem sodelovanju z gospodarstvom, bo na ključnih tujih trgih dvigovala prepoznavnost in ugled Slovenije kot butične zelene, aktivne in zdrave  turistične destinacije, promovirala atraktivne turistične produkte ter tako povečevala konkurenčnost slovenskega turizma.

Po lanskoletnem uspehu globalne digitalne kampanje s kreativno rešitvijo SLOVENIA. Make New Memories STO v letošnjem letu nadaljuje niz digitalnih oglaševalskih aktivnosti na 13ih tujih trgih oz. skupinah trgov.

Digitalna kampanja STO bo v letošnjem letu potekala v kar 21 državah. V Evropi bomo prisotni na ključnih trgih, to je v Nemčiji, Italiji, Avstriji, Veliki Britaniji in Irski, državah Beneluks, v Rusiji ter na ostalih evropskih trgih, to je na Madžarskem, na češkem in poljskem trgu, v Franciji, Švici ter na skandinavskih trgih (v Finski, Danski in Švedski). Digitalno bomo komunicirali tudi na prekomorskih trgih v Združenih državah Amerike, Kanadi in Kitajski. Letošnja novost je digitalna promocija na španskem, finskem in kitajskem trgu.

»Največja sprememba v promocijskih aktivnostih STO od ponovne osamosvojitve leta 2015 je prav v močni usmeritvi v digitalni marketing. Lani smo izvedli najobsežnejšo globalno digitalno kampanjo v zgodovini Slovenije 'Slovenia. Make New Memories', s katero smo na 13-ih tujih trgih dosegli več kot 42 milijonov edinstvenih odjemalcev, rezultati kampanje pa so bili v celoti preseženi. Odlični rezultati lanske digitalne kampanje dokazujejo, da je usmeritev v promocijo in trženje slovenskega turizma prava smer. Letošnja kampanja je nadgrajena z še bolj ciljnim nagovarjanjem naših izbranih ciljnih skupin turistov, dodatno aktivnostjo oglaševanja na digitalnih platformah BBC in CNN ter z izvedbo na dodatnih trgih Španije, Finske in Kitajske. Mednarodna digitalna kampanja je vsebinsko in vizualno usklajena z ostalimi tržno-komunikacijskimi orodji STO, kar bo zagotavljalo dodatne sinergijske učinke za učinkovito promocijo in trženje Slovenije kot aktivne zelene in zdrave butične destinacije za petzvezdična doživetja,« pravi mag. Maja Pak, direktorica STO.

Skupen cilj kampanje je doseči vsaj 80 milijonov prikazov oglasov na vseh spletnih in mobilnih portalih ter vsaj 50 milijonov Facebook uporabnikov, 1,5 milijona Instagramovih uporabnikov, 5 milijonov VKontakte uporabnikov in 800.000 uporabnikov LinkedIn omrežja.  S kampanjo želi STO pridobiti vsaj  100.000 novih všečkov na svoji Facebook strani in vsaj 10.000 novih sledilcev na Instagramovi strani Feel Slovenia.  Na iskalnikih Google in Yandex je cilj doseči vsaj 300.000 unikatnih obiskov. Na kanalu YouTube je načrtovanih vsaj tri milijone prikazov video oglasov.

STO sledi najsodobnejšim digitalnim oglaševalskim trendom, zato je v letošnji digitalni kampanji dala poudarek oglaševanju preko platform programatičnega oglaševanja, ki omogočajo fokusirano nagovarjanje ciljnih skupin STO in s tem večji oglaševalski učinek. Druga pomembna novost je oglaševanje preko vsebinskih paketov, kot del nativnega oglaševanja, ki na svetovni ravni zavzema vedno večji delež v vseh drugih oglaševalskih aktivnosti. Digitalna kampanja bo potekala podobno kot prejšnja leta tudi na različnih standardnih digitalnih platformah: na splošnih, a najpomembnejših novičarskih, kot sta na primer na nemškem trgu Spiegel.de ali na italijanskem Corriere.it, ter na specializiranem turističnem portalu Tripadvisor. Pomembna letošnja novost je oglaševanje na digitalnih platformah dveh najvplivnejših medijskih hiš na svetu, BBC in CNN (trg Velike Britanije in ZDA). Intenzivno se nadaljuje tudi digitalno oglaševanje preko družbenih omrežjih, predvsem Facebook, Instagram in YouTube.

Zagon nove kampanje se pričenja danes in bo potekala v 6 enakovrednih 30-dnevnih intervalih in zadnjem 7. krajšem intervalu, vse do 15. novembra 2017. Proračun za medijski zakup v letošnjem letu znaša 3.020.000 evrov (z DDV).

Glavne ciljne skupine digitalne kampanje so družine z otroki, aktivni posamezniki, pari in seniorji ter trajnostno aktivni posamezniki s skrbjo za sonaravne aktivnosti. V opredelitev in nagovarjanje smo vključili tudi persone slovenskega turizma, ki so bile v lanskem letu identificirane v sodelovanju s predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva. Značilnosti 12-ih različnih person oziroma ciljnih skupin slovenskega turizma pokažejo na medsebojno razlikovanje gostov po odnosu do preživljanja prostega časa, motivov in pričakovanj, ki jih vodijo pri obisku posamezne destinacije, velikost izdatkov, nakupnih navadah idr. Te razlikovalne značilnosti smo upoštevali tudi pri pripravi oglasnih kreativ kampanje. Kreativna rešitev SLOVENIA. Make New Memories, ki je na največji mednarodni turistični borzi ITB Berlin letos prejela nagrado The Golden City Gate, je zasnovana skozi zgodbe o Sloveniji kot o deželi za petzvezdična doživetja. Njihovo avtentičnost poudarjajo pričevanja v obliki citatov in izjav, ki so nosilci sporočil ter zbujanja pozornosti in radovednosti.

Ključna cilja digitalne kampanje SLOVENIA. Make New Memories sta dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot prvovrstne turistične destinacije za  zelena, aktivna, zdrava doživetja pri ciljnih skupinah na ciljnih trgih ter povečanje možnosti izbire Slovenije kot preferenčne turistične destinacije. Poleg tega je globalna digitalna kampanja usmerjena k promociji atraktivnih turističnih produktov, ki temeljijo na principih trajnostnega razvoja, povečanju števila tujih turistov in njihovih prenočitev ter povečanju dosega, interakcij in različnih vrst konverzije.

Kliki na oglase, v katerih so med drugim izpostavljene ikone slovenskega turizma, kot so Ljubljana, Postojnska jama, Piran, Bled in Lipica, ter ostali ključni turistični produkti, bodo pripeljali na pristajalno stran ene od krovnih tematik, ki jih STO poudarja v skladu s svojo strategijo trženja turističnih produktov Slovenije in jo usklajuje s slovenskim gospodarstvom: Zdravje in dobro počutje, Aktivne počitnice, Doživetja v naravi, Gastronomija, Mesta in kultura ter pred zimsko sezono Zimske aktivnosti.

Na teh pristajalnih straneh bo obiskovalce čakala še zadnja virtualna izkušnja naše dežele.  STO je namreč v začetku aprila objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva. 

STO bo v prihodnje, s ciljem zagotavljanja izboljšane digitalne pojavnosti, organizirala vrsto delavnic za predstavnike slovenskega turističnega gospodarstva, med drugim tudi na temo digitalnega marketinga, že zdaj pa s z njimi usklajuje medijske plane oglaševanja.

Več informacij o digitalni kampanji na: www.slovenia.info/digitalnakampanja.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji