Promocijska kampanja slovenskega turizma ob evropskem prvenstvu v košarki

Objavljeno: 1.9.2022

Nazaj na novice

Promocijska kampanja slovenskega turizma ob evropskem prvenstvu v košarki

Eden najodmevnejših mednarodnih športnih dogodkov te jeseni je evropsko prvenstvo v košarki za moške – EuroBasket 2022, ki bo potekalo med 1. in 18. septembrom. Slovenska košarkarska reprezentanca je leta 2017 na evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila naslov evropskih prvakov in s tem dosežkom spisala eno najbolj navdihujočih športnih zgodb v košarkarskem svetu. Letošnje evropsko prvenstvo je zato edinstvena priložnost za promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije za aktiven oddih na prostem in kot odlične destinacije za priprave vrhunskih športnikov. Ob tej priložnosti je STO v sodelovanju KZS in partnerji slovenskega turističnega gospodarstva pripravila številne aktivnosti za promocijo Slovenije ter znamke I FEEL SLOVENIA.

Promocijska kampanja slovenskega turizma ob evropskem prvenstvu v košarki

Eden od najodmevnejših mednarodnih športnih dogodkov te jeseni je evropsko košarkarsko prvenstvo za moške, ki bo med 1. in 18. septembrom v štirih državah - v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem. Slovenska reprezentanca bo skupinski del igrala v Kölnu proti reprezentancam Francije, Madžarske, Litve, Bosne in Hercegovine ter gostiteljice Nemčije, nadaljevanje izločilnih bojev pa bo potekalo v Berlinu.

Slovenija je na EuroBasketu 2017 osvojila naslov evropskih prvakov in s tem dosežkom spisala eno najbolj navdihujočih športnih zgodb v košarkarskem svetu. Letošnje evropsko prvenstvo so oči svetovne športne javnosti uprte v slovensko reprezentanco, ki jo sestavljajo ključni junaki slovenske EuroBasket pravljice iz leta 2017. Med njimi je gotovo osrednji zvezdnik Luka Dončić, s katerim je Slovenska turistična organizacija (STO) v preteklih letih zgradila dobre vezi in partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je ob tej priložnosti izpostavila: “Slovenski športniki s svojimi nastopi na največjih svetovnih in evropskih tekmovanjih gradijo odlične temelje za promocijo Slovenije. S partnerstvom s Košarkarsko zvezo Slovenije ob prvenstvu EuroBasket 2022 v Nemčiji Slovenska turistična organizacija komunikacijsko nadgrajuje športne dosežke in krepi ugled Slovenije kot zelene turistične destinacije za aktiven oddih na prostem in kot odlične destinacije za priprave športnikov. Ključni del partnerstva s košarkarsko zvezo predstavlja vzajemna komunikacija na digitalnih kanalih, brendiranje navijačev ter poslovni dogodek v Kölnu 5. septembra. Veseli nas, da komunikacijo na digitalnih kanalih ob začetku prvenstva začenjamo s posebnim video povabilom v Slovenijo. Posneli smo ga s člani košarkarske reprezentance in akrobatsko skupino Dunking Devils, ki preko vrhunskih video posnetkov in atraktivnih akrobatskih akcij s košarkarji vabijo v domovino aktualnih evropskih košarkarskih prvakov. S temi aktivnostmi krepimo prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije in znamko I FEEL SLOVENIA, gradimo nova partnerstva in dvigujemo ugled slovenskega turizma na ključnih trgih, med katerimi je nemški že vrsto let med vodilnimi.”

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, izpostavlja: "Hvaležni smo, da smo v letu 2022 okrepili sodelovanje s Slovensko turistično organizacijo in da bomo skupaj s ponosom predstavljali Slovenijo na prihajajočem košarkarskem evropskem prvenstvu, na katerem ima naša članska izbrana vrsta visoke ambicije. Prav tako pa nas veseli, da bo Košarkarska zveza Slovenije s pomočjo STO nadaljevala svojo ambasadorsko vlogo, ki jo reprezentanti in reprezentantke naše države opravljajo že vrst let. Verjamem, da bomo tudi vnaprej uspešno sodelovali z blagovno znamko I Feel Slovenia."

 

Na predvečer košarkarskega spektakla poslovno srečanje slovenskega in nemškega turističnega gospodarstva

Največja država med štirimi gostiteljicami EuroBasketa 2022 je Nemčija, ki je ena najpomembnejših turističnih in gospodarskih partneric Slovenije. Nemški gosti tradicionalno predstavljajo največji delež tujih turistov v Sloveniji, ki pri izbiri svoje počitniške destinacije velik pomen dajejo trajnosti, aktivnostim na prostem in pristnim doživetjem v objemu narave. S svojimi potovalnimi navadami so nemški turisti med najbolj zaželenimi pri slovenskih turističnih ponudnikih, saj cenijo kakovost turističnih produktov, raznolikost turistične ponudbe ter so okoljsko ozaveščeni gostje, ki iščejo trajnostno naravnano ponudbo. Nemški turistični tokovi so v za Slovenijo izjemno pomembni predvsem z vidika bližine in dobre povezanosti z največjimi nemškimi mesti. V lanskem letu so nemški turisti ustvarili 22 % turističnih nočitev v Sloveniji, v prvih sedmih mesecih letošnjega leta pa 16,5 %, kar jih uvršča na prvo mesto med tujimi turisti v Sloveniji.

STO bo 5. septembra 2022, na predvečer tekme med aktualno evropsko prvakinjo Slovenijo in gostiteljico Nemčijo, organizirala poslovno srečanje slovenskega in nemškega turističnega gospodarstva. Na dogodku bo o pomenu športa za razvoj turizma spregovoril tudi selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić ter nekateri drugi ugledni gostje iz turizma in športa. Dogodka se bodo udeležili predstavniki nemških turističnih podjetij, športnih klubov, medijev in nemških deželnih oblasti.

 

Več kot 500 slovenskih navijačev bo v Nemčiji navijalo za slovenske košarkarje

EuroBasket 2022 bodo slovensko obarvali tudi izjemni slovenski navijači. Turistična agencija Kompas, ki je uradni partner Košarkarske zveze Slovenije (KZS), bo v sodelovanju z STO v Kölnu organizirala tudi slovensko navijaško središče, ki bo v znamenju znamke I feel Slovenia. Dogajanje na tekmovalne dni pa bodo popestrili tudi koncerti slovenskih glasbenikov.

STO je za navijače, ki potujejo v Köln, zagotovila tudi navijaško majico ter šale in clapperje I FEEL SLOVENIA.

Športno-turistična platforma Sport fans of Slovenia septembra v znamenju košarke in odbojke

STO je letos poleti lansirala spletno platformo Sport fans of Slovenia, ki povezuje aktualne športne dogodke in najuspešnejše slovenske športne ekipe, športnice, športnike in navijače vrhunskih slovenskih športnikov. Za navijače so na voljo tudi virtualni navijaški rekviziti v GIF zbirkah na Instagramu in posebni filtri za Instagram zgodbe, ki jih najdete pod ključno besedo Fans of Slovenia. Konec poletja bo tako virtualno navijaško vzdušje v znamenju svetovnega odbojkarskega prvenstva, na katerem se slovenska odbojkarska reprezentanca bori za najvišja mesta, in evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem slovenska reprezentanca brani zlato odličje iz leta 2017.

 

Video "Slovenia, the homeland of European Basketball Champions"

Komunikacijo na digitalnih kanalih ob začetku prvenstva STO začenja s posebnim video povabilom v Slovenijo. Posnet je bil s člani košarkarske reprezentance in akrobatsko skupino Dunking Devils, ki preko vrhunskih video posnetkov in atraktivnih akrobatskih akcij s košarkarji vabijo v domovino aktualnih evropskih košarkarskih prvakov.

 

Športni turizem je nosilna komunikacijska tema v letih 2022 in 2023

Slovenska turistična organizacija je v letih 2022 in 2023 kot nosilno komunikacijsko temo opredelila športni turizem. V letošnjem in prihodnjem letu tako še več pozornosti namenja promociji in razvoju tega pomembnega in hkrati perspektivnega turističnega produkta slovenskega turizma. Izjemno pomembne z vidika promocije so mednarodne športne prireditve v Sloveniji in v tujini, kjer slovenski športniki navdušujejo s svojimi uspehi in krepijo prepoznavnost Slovenije v svetu.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji