Video Slovenske turistične organizacije 2. najboljši turistični film na svetu, Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller

Objavljeno: 3.12.2021

Nazaj na novice

Video Slovenske turistične organizacije 2. najboljši turistični film na svetu, Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller

Video Slovenske turistične organizacije (STO) »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« je osvojil drugo mesto med turističnimi filmi na tekmovanju World’s Best Tourism Films 2021 v organizaciji Mednarodnega odbora turističnih filmskih festivalov CIFFT. Condé Nast Traveller je Slovenijo uvrstil med 12 najboljših trajnostnih destinacij za leto 2022.

Video Slovenske turistične organizacije 2. najboljši turistični film na svetu, Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller

Danes je v Valencii Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) razkril zmagovalce izbora World’s Best Tourism Films 2021, ki predstavlja najprestižnejše tekmovanje v potovalnem video marketingu. Namen nagrad je spodbuditi, prepoznati in nagraditi ustvarjalno odličnost komunikacije v turizmu. Tekom letošnjega leta se je za skupni naziv najboljšega turističnega filma s sodelovanjem na 13ih različnih festivalih turističnih filmov v okviru CIFFT potegovalo več kot 3300 prispevkov iz več kot 90 držav.  S sodelovanjem na svetovnih filmskih festivalih so se kandidati uvrstili na lestvico CIFFT za izbor najboljših v šestih tematskih kategorijah: turistične destinacije - mesta, turistične destinacije - regije, turistične destinacije - države, turistične storitve, turistični produkti in neodvisni potovalni videi.

STO je z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« v kategoriji turistične destinacije - države osvojila drugo mesto. Zmagovalka v tej kategoriji je Litva z videom »Lithuania. Discover Colours You Never Knew Existed«, tretje mesto pa je zasedla Danska z videom »Much more than “just” Denmark«.

Z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je bil objavljen v aprilu 2020 in ima na YouTube že skoraj 30.000 ogledov, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. Z videom, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, je STO želela s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti.

Video je z izrednim občutkom do narave za STO ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Video odlikujejo prizori sproščenega in poglobljenega stika s travnatimi tlemi, vodo, drevesi in lokalnimi tradicijami, ki  ponujajo sliko prihodnosti, v katero se želimo vrniti. Kampanja STO #StayHome, #TravelTomorrow je med množico drugih inspiracijskih kampanj izstopala po meditativni atmosferi in iskrenosti. 

Uvrstitve na lestvice najboljših, priznanja in nagrade krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacije

 

Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller

Condé Nast Traveller, ki doseže skoraj 2 milijona bralcev, je objavil članek z naslovom »12 trajnostnih destinacij, ki bi jih radi obiskali v letu 2022«, v katerem so predstavljene vrhunske destinacije, ki si po besedah njihove urednice za trajnostne vsebine, Juliet Kinsman, zaslužijo obisk leta 2022 zaradi svojih prizadevanj za trajnost. Kinsmanova je Slovenijo obiskala letošnjo jesen.To je že njen drugi prispevek v manj kot dveh mesecih, ki omenja Slovenijo. Spomnimo; Condé Nast Traveller je 3. novembra ob COP26 poslal poseben zeleno obarvan novičnik, v katerem je bila predstavljena tudi Slovenija.

Slovenija se je znašla v družbi držav, ki so svetovno znane po svojih trajnostnih prizadevanjih. V članku so razen Slovenije predstavljene še sledeče evropske države: Škotska, Finska, Nemčija, Norveška, Švedska, Danska in Islandija, izven Evrope pa članek zajema še Butan, Barbados, Madagaskar in Kostariko.  Kinsmanova hvali vrhunsko gastronomijo ("bodimo iskreni - šik in okusne jedi so tisto, kar nas res navdušuje," piše), izjemno visok odstotek zaščitenih površin, raznolikost in nenazadnje tudi Zeleno shemo slovenskega turizma. O Sloveniji je Juliet Kinsman napisala: "Ta majhna srednjeevropska država s pravljično gorsko krajino posejano z baročnimi cerkvami in lesenimi kozolci je že zdavnaj presegla svojo velikost z vidika prizadevanj za zeleni turizem." V članku izpostavi Vilo Planinka na Jezerskem, butični hotel Zlata Ladjica v Ljubljani, Vipavsko dolino in njen skriti biser Cejkotovo domačijo, hotel SunRose7 in nove hotele Alpina Group v Bohinju.

Preberite celoten članek tukaj.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji