Kongresna Slovenija na poslovni borzi IBTM World v Barceloni

Objavljeno: 28.11.2018

Nazaj na novice

Kongresna Slovenija na poslovni borzi IBTM World v Barceloni

Poslovna borza IBTM World je eden izmed vodilnih globalnih dogodkov kongresno-turistične dejavnosti, ki se odvija na evropskih tleh. V Barceloni se je v tem tednu poleg Slovenske turistične organizacije in Kongresnega urada Slovenije predstavilo tudi 14 slovenskih ponudnikov poslovnih srečanj in dogodkov ter motivacijskih potovanj.

Kongresna Slovenija na poslovni borzi IBTM World v Barceloni

Poslovna borza v Barceloni IBTM World 2018, ki je letos potekala med 27. in 29. novembrom 2018, je poleg borze IMEX v Frankfurtu osrednji globalni dogodek kongresno-turistične industrije v Evropi. Osredotoča se na poslovne priložnosti, izobraževanje stroke in mreženje.

Dogodka se vsako leto udeleži preko 15.000 poslovnih obiskovalcev, razstavljavcev, medijev, predstavnikov strokovnih združenj in predavateljev. Na letošnji borzi se je predstavlilo preko tri tisoč razstavljavcev iz 141 držav in prav toliko je bilo tudi vabljenih kupcev. V treh dneh so se udeleženci dogodka srečali na več kot 75.000 sestankih.

Slovenija se na tej borzi predstavlja že preko 20 let, letos se je v katalonski prestolnici skupaj s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Kongresnim uradom Slovenije predstavilo še 14 slovenskih ponudnikov.

Borze se je udeležila tudi direktorica STO, mag. Maja Pak, ki se je na slovenskem razstavnem prostoru srečala s slovenskimi razstavljavci in globalnimi poslovni partnerji iz različnih emtivnih trgov. TV ekipa RTV Slovenije je posnela reportažo in intervju z mag. Pakovo in bo na sporedu v eni izmed prihodnjih oddaj Na lepše

Za promocijo Slovenije je poleg pozitivnega ekipnega duha, številnih sestankov, skupinskih predstavitev ter aktivnosti na družbenih omrežjih poskrbel tudi foto-kotiček, na katerem so se lahko obiskovalci fotografirali z ozadjem s podobami Slovenije in domiselnimi napisi.

Foto: Foto-kotiček I feel Slovenia s slovenskimi predstavniki.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji