Na izpostavljenost Slovenije so vplivale pomembne nagrade

Objavljeno: 30.1.2018

Nazaj na novice

Na izpostavljenost Slovenije so vplivale pomembne nagrade

K globalni prepoznavnosti Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave destinacije so v letu 2017 pripomogle tudi nagrade.

Na izpostavljenost Slovenije so vplivale pomembne nagrade

STO je prejela prestižno nagrado National Geographic World Legacy Destination Leadership za trajnostno upravljanje destinacije in The Golden City Gate 2017 za promocijski video Slovenia. Make New Memories. Flight Network, ena vodilnih spletnih turističnih agencij iz Kanade, jo je razglasila za eno najboljših turističnih organizacij na svetu. Tudi Društvo turističnih novinarjev Slovenije je prepoznalo pomemben prispevek STO pri povečanju prepoznavnosti Slovenije in ji podelilo Kristalni Triglav 2017,  priznanje za vrhunske dosežke v slovenskem turizmu.

Različnih priznanj in nagrad so bile deležne tudi posamezne destinacije. Tako je na primer Turizem Ljubljana v Londonu prejel prestižno nagrado WTM Responsible Tourism  v kategoriji Najboljša komunikacija na področju odgovornega turizma, Ljubljano so že tretjič umestili na lestvico stotih najbolj trajnostno naravnanih destinacij na svetu Global TOP 100 Sustainable Destinations. medtem ko so  Bled razglasili za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu. National Geographic pa  je idilično podobo jezera z otokom umestil na naslovnico svojega najnovejšega kataloga ekskluzivnih potovanj National Geographic Private Jet Expeditions 2017–2018.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji