Na uspehe je vplivala intenzivna promocija

Objavljeno: 30.1.2018

Nazaj na novice

Na uspehe je vplivala intenzivna promocija

Izjemni rezultati slovenskega turizma, ugledne nagrade in izpostavljenost v najpomembnejših svetovnih medijih so tudi odraz različnih promocijskih aktivnosti, ki jih je Slovenska turistična organizacija v lanskem letu izvedla v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom.

Na uspehe je vplivala intenzivna promocija

Leto 2017 je bilo eno najuspešnejših in promocijsko najbolj intenzivnih za STO. Sodelovala in organizirala je 140 poslovnih dogodkov v 30 državah sveta in 13.000 poslovnih sestankov. Poleg osredotočenja na ključne trge je promocijo slovenskega turizma še posebej intenzivirala v ZDA in Franciji, na trgih z izjemnim potencialom. Med najbolj odmevne predstavitve v lanskem letu sodi partnerstvo z globalno najpomembnejšo turistično borzo ITB Berlin.

Doma so odmevali različni dogodki, namenjeni izobraževanju in mreženju slovenskega turističnega gospodarstva:  Slovenska turistična borza SIW, ki je gostila mednarodne organizatorje potovanj z vsega sveta, turistični panel v okviru Blejskega strateškega foruma in Dnevi slovenskega turizma s prvim vseslovenskim turističnim hackathonom. Na DST so različni deležniki slovenskega turizma podpisali Deklaracijo za trajnostno rast slovenskega turizma. Slovenija je gostila tudi odmeven mednarodni dogodek generalno skupščino Lufthansa City Center.

Z izvedbo globalne digitalne kampanje Slovenia. Make New Memories. je STO v 21 državah dosegla več kot 117 milijonov ljudi, s prvim prenosom kolesarske dirke po Sloveniji na Eurosportu pa 113 milijonov gledalcev. Povečalo se je število sledilcev na družbenih omrežjih STO: na FB za 32%, Instagramu za 183% in Twitterju za 26%. STO je v 2017 izvedla še eno kampanjo, in sicer Discover SLOVENIA, Europe‘s best-kept secret. Pripravila jo je v sodelovanju z Expedio, največjim globalnim podjetjem za spletne turistične rezervacije s ciljem povečanja možnosti izbire Slovenije kot turistične destinacije za 5-zvezdična doživetja in števila rezervacij tudi v nizki sezoni.

Poleg povečane aktivnosti na spletu in družbenih omrežjih je STO pripravila različne aktivnosti z ambasadorji slovenskega turizma, kot so najboljša kuharska mojstrica na svetu Ana Roš in številni športniki. Izdala je digitalne kataloge in publikacije v 17 tujih jezikih v nakladi 850.000 izvodov.

Razvoj trajnostno naravnanih inovativnih produktov z višjo dodano vrednostjo je STO spodbujala s projekti Sejalec in Snovalec, EDEN in Zelena shema slovenskega turizma, ki zdaj vključuje že 46 imetnikov znamke Slovenia Green. Za pomoč pri nadaljnji promociji in trženju Slovenije tako za lastne kot potrebe slovenskega turističnega gospodarstva je STO izvedla projekt identificiranja najbolj atraktivnih ciljnih skupin, tako imenovanih person slovenskega turizma, in različne izobraževalne delavnice. Sodelovala je tudi pri pripravi Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji