Slovenija je bila nad povprečjem

Objavljeno: 30.1.2018

Nazaj na novice

Slovenija je bila nad povprečjem

Turizem je lani rastel tudi na globalni ravni, vendar ne s tako intenziteto kot v Sloveniji. Podatki Svetovne turistične organizacije UNWTO kažejo, da so bili lani rezultati najboljši v zadnjih sedmih letih: prihodi turistov na mednarodni ravni so v prvih desetih mesecih 2017 porasli za 7% (v Sloveniji +17%) in dosegli številko 1,322 milijarde.

Slovenija je bila nad povprečjem

Evropa, mednarodno najbolj obiskana celina, je v prvih desetih mesecih leta 2017 dosegla 8% rast, kar je bistveno večja rast kot leto poprej (2,5%). 

Primerjava mednarodnih prihodov znotraj Evrope, ki jo je pripravila Evropska potovalna komisija (ETC), potrjuje privlačnost Slovenije kot turistične destinacije. Med evropskimi državami je Slovenija zabeležila najvišjo rast prihodov nizozemskih turistov (pred Litvo in Ciprom; Hrvaška 8. mesto, Avstrija 23. mesto), tretjo najvišjo rast prihodov nemških turistov (za Ciprom in Črno Goro; Hrvaška 12. mesto, Avstrija 26. mesto), osmo najvišjo rast prihoda francoskih (Hrvaška 13. mesto, Avstrija 22. mesto) in britanskih turistov (Hrvaška 1. mesto, Avstrija 23. mesto) ter deveto najvišjo rast ruskih turistov (Avstrija 14. mesto, Hrvaška 24. mesto).

Kljub izjemnim rezultatom rasti v letu 2017 pa za Evropo napovedi za leto 2018 ostajajo konservativne (3,6% rast), medtem ko je za mednarodne turistične prihode na globalni ravni napovedana 4,2% rast.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji