Slovenija skozi oči vrhunskih fotografov z milijoni sledilcev na Instagramu

Objavljeno: 13.7.2017

Nazaj na novice

Slovenija skozi oči vrhunskih fotografov z milijoni sledilcev na Instagramu

V Sloveniji se je prejšnji teden mudilo osem svetovno znanih instagramerjev, izkušenih fotografov, ki so raziskovali skrite kotičke naše zelene dežele.

Slovenija skozi oči vrhunskih fotografov z milijoni sledilcev na Instagramu

Spoznajte osem fotografov, ki veljajo za Instagram vplivneže

Eeva Makinen in Daniel Taipale s Finske

www.instagram.com/eevamakinen/
www.instagram.com/dansmoe

Johannes Becker in Daniel Ernst iz Nemčije
instagram.com/hannes_becker/
www.instagram.com/daniel_ernst

Ben Prescott in Andrea Ference iz Kanade
www.instagram.com/itsbigben/
www.instagram.com/vagabondhearts/

Michael Matti in Jessica Dales iz ZDA
instagram.com/michaelmatti/
www.instagram.com/jess.wandering/

 

Njihovi vtisi o Sloveniji:

Daniel Taipale, www.instagram.com/dansmoe ni mogel skriti navdušenja:  “Navdušen sem, to je res prečudovita dežela. Narava je neverjetna, barva rek enostavno navduši, visoke gore se bleščijo v soncu. Ljudje so izjemno prijazni in tu se resnično dobro počutim.

 

Eeva Mäkinen, www.instagram.com/eevamakinen pravi, da je že pred obiskom slišala toliko lepih stvari o Sloveniji, da se je resnično veselila obiska. “V prvih dneh se je izkazalo, da vse to drži. Tako lep kraj je to! Jezera so čudovita in tako različno barvita, odvisno v katerem delu dneva jih opazuješ.

 

Ben Prescott, www.instagram.com/itsbigben/ pravi, da je Slovenija čudovita in nepozabna.  »Že preden sem prišel, sem vedel, da bo enkratno, vendar sedaj lahko rečem, da je Slovenija moja pričakovanja presegla. Morda pa Slovenija celo postane ena mojih najljubših destinacij… »

 

Instagram velja za eno najučinkovitejših družbenih platform za komuniciranje v turizmu.

V zadnjem času je zaznati visok porast uporabe Instagrama za namene promocije na področju turizma. Nič čudnega, saj Instagram ponuja vse, kar potrebujemo, da uspešno predstavimo turistično destinacijo ali produkt. Družbena omrežja so v zadnjih letih postala močno orodje za tržno komuniciranje, saj zagotavljajo občutek avtentičnosti. Uporabnik namreč lahko preveri, kdo objavlja in skrbi za promocijo – za posameznim računom torej stoji oseba, ki jih je navdušila s svojo estetiko ali pa njihovo mnenje veliko pomeni. Poleg izrazito vizualne funkcije Instagram omogoča tudi izpostavitev lokacije, kjer se nahajate in kjer je fotografija nastala, kar je več kot dobrodošlo pri promociji destinacij.

Na Slovenski turistični organizaciji smo že pred časom prepoznali moč družbenih omrežij, ki jim posvečamo močno uredniško podporo, moči pa smo usmerili tudi v pridobivanje kakovostnih digitalnih vplivnežev, ki nam lahko pomagajo pri prepoznavnosti Slovenije kot atraktivne in fotogenične destinacije. Statistika potrjuje, da smo na pravi poti, saj je slovenski turizem v razcvetu, število prihodov tujih gostov pa vztrajno raste. Digitalni vplivneži, ki jih trenutno gostimo v Sloveniji, so navdušeni nad lepotami in raznolikostjo Slovenije. Poleg objav na njihovih Instagram profilih nam bodo ti vrhunski fotografi zagotovili tudi kakovostne fotografije, ki jih bomo lahko uporabili tudi za promocijo na drugih kanalih, zato se nadejamo, da bo imela kampanja večplastne učinke. Fotografije in zgodbe, ki jih objavljajo, potrjujejo, da je Slovenija edinstvena zaradi svoje raznolikosti, obenem pa jo urbani popotniki doživljajo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji