Odkrivanje Dravske kolesarske poti z novo aplikacijo

Objavljeno: 29.5.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Odkrivanje Dravske kolesarske poti z novo aplikacijo

Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe. Kliče tudi k raziskovanju skritih kotičkov, naravnih lepot in bogate biotske pestrosti tako živalskih kot rastlinskih vrst. Vse, kar lahko doživimo na in ob reki Dravi, nam bo odslej pomagala odkrivati nova mobilna aplikacija Drava Bike, ki je nastala v okviru projekta »Naša Drava«.

Odkrivanje Dravske kolesarske poti z novo aplikacijo

Bogato, 45 člansko mednarodno partnerstvo 10 Lokalnih akcijskih skupin v projektu »Naša Drava« predstavlja povezovanje in združevanje različnih akterjev, ki vsak s svojimi aktivnostmi skrbijo za doprinos k razvoju območja na in ob reki Dravi. Na območju Lokalne akcijske skupine LAS Lastovica so partnerji projekta: Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Starše, RRA Podravje - Maribor, Turistično društvo Miklavž na Dravskem polju in Turistično društvo Starše. Z namenom oživitve turistične ponudbe reke Drave so bile v sklopu omenjenega projekta izvedene številne aktivnosti.

Danes sta svoje rezultate predstavili občini Miklavž na Dravskem polju in Starše. Veseli jih, da so počivališča ob Dravski kolesarski poti s pripadajočo opremo (ležalniki, klopi, mize, stojala za kolesa) med obiskovalci lepo sprejeti.

Egon Repnik, župan občine Miklavž na Dravskem Polju: »Veseli nas, da so rezultati projekta dokaz, kako je možno združiti športne, zgodovinske in turistične vsebine z naravovarstvenimi pogoji rabe območja Drave za turistične namene, ki smo jih v okviru projekta uspeli tudi pridobiti. Ker je imela Drava nekoč velik pomen za takratne prebivalce, bo prikaz življenja ob reki Dravi v rimskem času od zdaj na voljo tudi skozi nov promocijski film.«

Ker je Drava kot turistični produkt pomembna za obe občini, je na njene rezultate ponosen tudi župan občine Starše, Stanislav Greifoner: »Reka Drava je izreden športno-turistični potencial. Naš cilj v prihodnje je urediti še pogoje za plovnost, sicer pa smo veseli, da smo v okviru projekta, skupaj z občino Duplek, uredili dokumentacijo za žično košaro preko reke Drave, ki je unikatna v evropskem prostoru, ter izvedli zgodovinski dogodek podelitve pravic za izpiranje zlata na levem bregu ter prikaz oz. predstavitev izpiranja zlata na desnem bregu v Zlatoličju.«

Ena izmed pomembnejših novosti na Dravski kolesarski poti je prav nova mobilna aplikacija, ki so jo skupaj s partnerji oblikovali na RRA Podravje - Maribor. Več o njej direktor, Uroš Rozman: »Aplikacija predstavlja inovativen pristop k predstavitvi ponudnikov in ponudbe (naravna in kulturna dediščina ter ostale zanimivosti) ob Dravski kolesarski poti. Uporabnika obvesti o tem, kje se trenutno nahaja in ga hkrati vodi do izbrane točke ali doživetij, ki jih lahko razišče za vsakim zavojem. Z omenjeno aplikacijo želimo uporabnike kakovostno voditi po poti in vsem, kar ponuja območje ob reki Dravi (na in ob kolesarski poti). Zavedamo se, da s tovrstnimi projekti prispevamo k razvoju ponudbe in doživetij destinacije

Operacija je delno sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu ukrepa 19.3. Vrednost projekta v okviru LAS Lastovica znaša 113.227,16 EUR, višina sofinanciranja: 79.984,77 EUR (85 % sofinanciranje upravičenih stroškov).

Več informacij

Spletna stran Drava Bike

Vir: Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji