Dve novi epizodi podkasta Feel Slovenia: z Ano Roš in o Evropskem simpoziju hrane

Objavljeno: 26.5.2023

Nazaj na novice

Dve novi epizodi podkasta Feel Slovenia: z Ano Roš in o Evropskem simpoziju hrane

Gostja najnovejšega podkasta Feel Slovenia je slovenska kuharska mojstrica Ana Roš, o kateri smo nedavno lahko prebirali v samem New York Timesu. K poslušanju pa vabi tudi epizoda z utrinki z Evropskega simpozija hrane 2022. Dogodek bo ponovno potekal spomladi leta 2024.

Dve novi epizodi podkasta Feel Slovenia: z Ano Roš in o Evropskem simpoziju hrane

Vrhunska slovenska kuharska mojstrica: intervju z Ano Roš

Ana Roš je priznana slovenska kuharska mojstrica in gostinka, ki je s svojim inovativnim in edinstvenim pristopom h kulinariki zaslovela po vsem svetu, njeno restavracijo, Hišo Franko v Kobaridu, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, pa uvrščajo med najboljše restavracije na svetu. Odkar jo je Netflixova serija izstrelila med zvezde svetovnega kova, je opravila več kot 600 intervjujev, vključno z zadnjim v New York Timesu, v seriji "Transforming Spaces", ki je namenjena ženskam, ki dosegajo spremembe na včasih nepričakovanih mestih. V tej epizodi se Dr. Noah Charney z Ano pogovarja o njenem delu, dosežkih, pogledu na svet in udeležbi na Evropskem simpoziju hrane, katerega soustanoviteljica je. Obenem o njej poklepeta tudi z nekaterimi njenimi sodelavci.

 

 

 

Trajnostno prehranjevanje v Sloveniji in širše: Vrh EU o hrani

Lanskega novembra se je v Ljubljani odvil Evropski simpozij hrane, eden izmed najpomembnejših mednarodnih dogodkov, ki zadnja leta uspešno gradi prihodnost z odgovornim odnosom do hrane in s tem pušča pozitiven pečat ne samo na evropskih, temveč tudi na svetovnih tleh. Simpozij je obravnaval številne teme povezane s kulinariko in kulturo prehranjevanja, med drugim tudi, kako zmanjšati količine zavržene hrane in pridelovati hrano, ki je dolgoročno boljša za planet. Dogodka so se udeležili številni strokovnjaki, s katerimi je spregovoril tudi Dr. Noah Charney. Dogodek se vrača spomladi leta 2024. 

 

 

Vabljeni tudi k poslušanju podkasta World of Mouth

Ana Roš je 18. maja premierno predstavila tudi podkast World of Mouth. V prvi epizodi podkasta se soustanovitelj in kreativni direktor World of Mouth Kenneth Nars (ki je bil tudi med novinarji, ki so se udeležili Evropskega simpozija hrane) z Ano Roš pogovarja o tem, kako je dekle, ki je v mladih letih treniralo alpsko smučanje, postalo svetovno znana kulinarična ikona.

Poslušajte podkast

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji