STO s partnerstvom pri EP v rokometu za ženske krepi prepoznavnost Slovenije med ljubitelji športa

Objavljeno: 20.10.2022 Več informacij

Nazaj na novice

STO s partnerstvom pri EP v rokometu za ženske krepi prepoznavnost Slovenije med ljubitelji športa

V četrtek, 20. oktobra, je v ljubljanskem hotelu Grand Plaza natanko petnajst dni pred začetkom evropskega prvenstva za rokometašice (Women’s EHF EURO 2022), potekala novinarska konferenca s predstavitvijo tega največjega ženskega športnega tekmovanja v zgodovini naše države. Novinarske konference so se med drugim udeležili mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), Franjo Bobinac, častni predsednik organizacijskega odbora in Anita Stojčevska, izvršna direktorica SKB banke.

STO s partnerstvom pri EP v rokometu za ženske krepi prepoznavnost Slovenije med ljubitelji športa

Slovenska turistična organizacija s partnerstvom pri Evropskem prvenstvu v rokometu za ženske krepi prepoznavnost in ugled Slovenije kot trajnosti zavezane destinacije in odlične gostiteljice odmevnih športnih dogodkov. 

Evropsko prvenstvo z uradnim nazivom Women’s EHF EURO 2022 – potekalo bo med 4. in 20. novembrom – bo kot največji ženski športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije hkrati tudi ena največjih prireditev letošnjega leta v naši državi. Prek TV-zaslonov ga bo po pričakovanjih spremljalo več kot 600 milijonov gledalcev, v živo pa naj bi ga na slovenskih tleh na dveh prizoriščih (dvorana Stožice v Ljubljani in dvorana Zlatorog v Celju) obiskalo okrog 10.000 tujih navijačev. Pri tem bodo prednjačili Norvežani, Danci, Madžari, Švedi, Nemci in Francozi.

Na novinarski konferenci je selektor ženske članske reprezentance Dragan Adžić razkril seznam rokometašic, ki jih je povabil na sklepne priprave za letošnje evropsko prvenstvo v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Več na povezavi

STO je k temu športnemu spektaklu pristopila kot partner prvenstva z močno izpostavitvijo znamke I feel Slovenia na prizoriščih tekem in televizijskih prenosih, v komunikacijskih aktivnostih na družbenih omrežjih in drugih komunikacijskih kanalih I feel Slovenia in organizatorja, v komunikaciji s tujimi in domačimi predstavniki medijev, z vzpostavitvijo posebne pristajalne strani o prvenstvu o prvenstvu na portalu slovenia.info, s pripravo inovativnega kviza med dvema prepoznavnima slovenskima rokometašicama in dvema prepoznavnima slovenskima košarkaricama ter številnimi drugimi komunikacijskimi aktivnostmi, kjer krepi ugled naše države kot odlične gostiteljice mednarodnih športnih dogodkov, ljubitelje športa pa navdušuje za aktivni oddih v Sloveniji.

Direktorica STO, mag. Maja Pak ob tem izpostavlja: »Slovenska turistična organizacija je z veseljem pristopila k partnerstvu pri Evropskem prvenstvu v rokometu za ženske, enem najbolj odmevnih športnih dogodkov, ki jih v letošnjem letu gosti Slovenija. Gre za priložnost, da 600 milijonom ljubiteljev športa predstavimo Slovenijo tudi kot destinacijo aktivnega oddiha in odlično gostiteljico zahtevnih dogodkov. Poleg športnega spektakla prvenstvo izpostavlja še dve pomembni področji, to sta trajnost in opolnomočenje žensk. Gre za tematiki, ki jih ambasadorke prvenstva  podpiramo in o njunem pomenu obveščamo javnost, obe tematiki pa sta uvrščeni tudi v poslovno konferenco, ki poteka ob prvenstvu. Ob izredni motivacijski vlogi in čustvenem naboju šport tako poudarja vrednote, ki jih zasledujemo tudi v turizmu: zdrav in aktiven način življenja, skrb za naravo in družbo, solidarnost. Povezava med športom in turizmom ustvarja močne dolgoročne sinergijske učinke, še posebej na področju krepitve prepoznavnosti in ugleda države.«

Prvenstvo veliko pozornost namenja tudi trajnosti, saj so si organizatorji zastavili cilj izvedbe najbolj trajnostnega športnega dogodka v Sloveniji doslej. V ta namen so oblikovali natančne trajnostne standarde. Prav tako prvenstvo velik poudarek namenja vključevanju različnih deležnikov.

Prav posebej pa prvenstvo izpostavlja vlogo in pomen žensk v športu in širše z ambasadorstvom opolnomočenja žensk, ki ji je pristopilo 17 uglednih in prepoznavnih žensk, med njimi tudi mag. Maja Pak in Anita Stojčevska.

Ob prvenstvo bo potekalo več spremljevalnih dogodkov, med drugim tudi športno poslovna konferenca o poslovnih priložnostih v Sloveniji, ki bo potekala od 2. do 4. novembra v Grand hotelu Union v Ljubljani. Udeležba je brezplačna, vabljeni k prijavi do 27. oktobra.

Na fotografiji (od leve): Anita Stojčevska, izvršna direktorica SKB banke, Franjo Bobinac, častni predsednik organizacijskega odbora, in mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Vir foto: SPONTANZO

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji