Dnevi slovenskega turizma 2022

Objavljeno: 10.10.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Dnevi slovenskega turizma 2022

Tudi v letošnja jesen ne bo minilia brez enega najpomembnejših dogodkov slovenskega turizma. Dnevi slovenskega turizma bodo letos potekali med 14. in 16. novembrom v Laškem pod naslovom »NEKAJ VEČ IN VELIKO BOLJE. STRATEGIJI NA POT«. Kaj prinašajo? 

Dnevi slovenskega turizma 2022

Tudi tokrat pripravljamo izjemno pester, barvit in zanimiv program za prihodnost slovenskega turizma.

Ne spreglejte najpomembnejših dogodkov:

·      Strokovno srečanje gostincev (OZS), ponedeljek, 14. november

·      Prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna (TZS), ponedeljek, 14. november

·      69. Gostinsko turistični zbor (TGZS), ponedeljek, 14. november in torek, 15. november

·      Plenarni del DST s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu (STO), torek 15. november

·      IT TOUR s predstavitvijo dobrih praks na področju digitalizacije (STO), sreda, 16. november 

·      Strokovne delavnice JRE, sreda, 16. november

 

NEKAJ VEČ IN VELIKO BOLJE. STRATEGIJI NA POT

Na osnovi Zakona o spodbujanju razvoja turizma je bila skupaj s partnerji v turizmu oblikovana in sprejeta Strategija slovenskega turizma 2022 – 2028, ki predstavlja temeljni okvir razvoja slovenskega turizma v prihodnjih letih. Strategija odgovarja na nove okoliščine in izzive, s katerimi se sooča turistična panoga, obenem pa razvija in spodbuja ključne prednosti slovenskega turizma in naše države. Za doseganje vizije »zelene butičnosti, z manjšim odtisom in večjo vrednostjo za vse« se slovenski turizem strateško usmerja v razvoj in trženje uravnotežene turistične ponudbe trajnostnega butičnega turizma višje kakovosti ter postaja vedno močnejši spodbujevalec trajnostnega razvoja. Strategija je usmerjena v uresničevaje uravnoteženega scenarija rasti z načelom »Nekaj več in veliko bolje«, ki predvideva zmerno povečanje kapacitet in kvantitativnih kazalnikov, predvsem pa koncentracijo na višjo kakovost, in dodano vrednost s poudarkom ukrepov na prestrukturiranju ponudbene strani slovenskega turizma.

Dneve slovenskega turizma (DST) v skladu s strateško usmeritvijo krepitve povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma, v partnerskem sodelovanju organizirajo vse večje institucije s področja turizma v Sloveniji: Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS),  Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno- -podjetniški zbornici Slovenije, Turistična zveza Slovenije (TZS), Združenje turističnih agencij Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod Kongresno-turistični urad, Društvo turističnih novinarjev Slovenije, Zbornica gorskih centrov – GZS, Slovenia Outdoor GIZ in drugi pomembni partnerji.

IZBERIMO ZELENO, GREMO Z VLAKOM, SE VIDIMO NA DST 2022!

V okviru spodbujanja trajnostne mobilnost, za udeležence DST pripravljamo posebno linijo vlaka I feel Slovenija v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.

Več na posebni pristajalni strani na www.slovenia.info

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji