Slovenske kajakašice in kanuisti s srebno in zlato medaljo na svetovnem prvenstvu

Objavljeno: 28.7.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Slovenske kajakašice in kanuisti s srebno in zlato medaljo na svetovnem prvenstvu

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah je že prvi tekmovalni dan prineslo dve medalji za slovensko reprezentanco. Kajakašice so osvojile srebrno medaljo, kanuisti, med katerimi je tudi aktualni olimpijski prvak Benjamin Savšek, pa zlato. Slovenski športniki so tako ponovno ponesli ime Slovenije v svet kot dežele za aktivna doživetja na prostem in domovine vrhunskih športnikov.

Slovenske kajakašice in kanuisti s srebno in zlato medaljo na svetovnem prvenstvu

Svetovno prvenstvo v nemškem Augsburgu je vrhunec letošnje sezone za slalomiste na divjih vodah, ki so ga otvorili z ekipnimi tekmami reprezentanc, posamične tekme pa bodo potekale še do nedelje, 31. julija. Slovenske barve zastopa močna ekipa, kar so dokazali z izjemnimi dosežki že prvi dan tekmovanja, navijači pa so v pričakovanju posamičnih tekem, na katerih ima Slovenija veliko možnosti za odlične rezultate.

Na ekipni tekmi za ženske v kajaku na divjih vodah so slovenske barve zastopale Eva Trčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar in osvojile srebrno medaljo. “Uspelo nam je in lahko rečem samo, da sem ponosna na vse tri. Nekaj rezerv je bilo, a tako je vedno, popolne vožnje ni. Ne delam razlik med kolajnami, enako sem vesela vsake. Verjamem, da ta ni bila zadnja,” je po koncu povedala Eva Trčelj, ki je med favoritkami tudi v naslednjih dneh v posamični tekmi.

Najbolj žlahtno medaljo pa so osvojili kanuisti v sestavi aktualni olimpijski prvak Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič“Vesel sem, da smo se tako dobro ujeli. Odpeljali smo šolsko, čoln nam je tekel, mi smo samo poganjali. Danes smo vrhunsko opravili nalogo, lahko se malo poveselimo, toda jutri je nov dan in moramo naprej. Misli bomo hitro preusmerili na posamično tekmo oziroma kvalifikacije zanjo,” je misli po ekipni zmagi hitro usmeril že v nove izzive Benjamin Savšek.

Kje najraje trenirajo in od jemljejo navdih za svoje izjemne športne dosežke novi svetovni ekipni prvaki Luka Božič in Benjamin Savšek ter podpravkinja Eva Terčelj? To vam razkrivajo videi, ki obenem odlično komunicirajo tudi naravne lepote ter izjemne slovenske vode.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji