Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Objavljeno: 1.6.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.

Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Letalska povezava z ljubljanskega letališča na pariški Charles de Gaulle se bo močno okrepila. Prevoznik Air France z obstoječe dnevne frekvence prehaja na dvakrat dnevno letenje. Potniki bodo lahko izbirali med jutranjim letom ob 6:45 in popoldanskim letom ob 15:05. Urnik letenja je z dopoldanskim prihodom na pariško letališče ugoden tudi za nadaljevanje letalskih poti naprej po svetu.

Podrobnejši vozni red je na voljo tukaj.

Air France bo letenje z Brnika na letališče Charles de Gaulle opravljal s 100-sedežnim letalom Embraer 190. Lete je mogoče rezervirati na spletni strani prevoznika www.airfrance.si.
 
Ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom je regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc Partlin-Kiss dejala: »Zelo me veseli, da smo uvedli dodaten dnevni let iz Ljubljane v Pariz, kar priča o veljavi in zaupanju, ki ga ima letalska družba Air France na slovenskem trgu. Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta.«
 
Zadovoljstvo nad krepitvijo letalske povezave v Pariz je izrazila tudi dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija: »Izjemno zadovoljni smo, da se naše dolgoletno uspešno partnerstvo z Air France zdaj nadgrajuje s še močnejšim nastopom na trgu, ki celo presega predkoronski obseg letenja. Pariz se po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča, zato smo veseli, da bomo potnikom lahko omogočili še pestrejšo izbiro neposrednih letov tja in možnosti nadaljevanja poti do drugih kontinentov.«

S pogostejšimi leti Air France je Pariz trenutno destinacija z največjo frekvenco letov z ljubljanskega letališča. Lete v francosko prestolnico ponuja tudi nizkostroškovni letalski prevoznik Transavia France, in sicer dvakrat na teden na letališče Orly.
 
Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana direktne lete do naslednjih destinacij trenutno ponujajo spodaj našteti prevozniki:

  • Air France dvakrat dnevno v Pariz,
  • Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico,
  • Air Serbia dvanajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,
  • British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,
  • Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,
  • easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,
  • flydubai štirikrat tedensko v Dubaj (od julija naprej dnevno),
  • LOT Polish Airlines dnevno v Varšavo,
  • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
  • Swiss International Airlines dnevno v Zürich,
  • Transavia trikrat tedensko v Amsterdam,
  • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
  • Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul, 
  • Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

V poletnem voznem redu pričakujejo še vzpostavitev letov prevoznika Air Montenegro v Tivat in prevoznika Israir v Tel Aviv.

Vir in foto: Fraport Slovenija, d.o.o

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji