Slovenija in Ljubljana v prihodnjem tednu gostita skupščino ETC

Objavljeno: 11.5.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Slovenija in Ljubljana v prihodnjem tednu gostita skupščino ETC

Slovenija med 18. in 20. majem gosti 103. skupščino Evropske potovalne komisije (ETC). Dogodek bo potekal v Ljubljani, v hotelu Slon. Slovenska turistična organizacija (STO) bo predstavila svoja trajnostna prizadevanja s poudarkom na zeleni shemi slovenskega turizma in načrtih za naprej.

Slovenija in Ljubljana v prihodnjem tednu gostita skupščino ETC

V Ljubljani bo med 18. in 20. majem potekala skupščina ETC. V okviru skupščine bo potekal tudi forum o praksah trajnostnega turizma, na katerem bo tekla razprava  o tem, kako pomagati turističnemu sektorju, da se osredotoči na trajnost in podnebne ukrepe v obdobju kriz, kot smo jim priča v zadnjih letih.

Vključitev trajnostnih turističnih praks v turizem postaja vse pomembnejše. Z izbruhom pandemije COVID-19 se je turistični sektor soočil z oteženim prehajanjem oz. z zaprtjem meja in ustavitvijo delovanja. Danes, po pandemiji, se turistični sektor sooča z izzivom ponovnega uspešnega zagona in novimi omejitvami zaradi naraščajočih cen energentov, pomanjkanja usposobljenega kadra in vojne v Ukrajini, kar vpliva na podobo Evrope kot varne destinacije. 

Na skupščini bo STO predstavila svoja trajnostna prizadevanja s poudarkom na zeleni shemi slovenskega turizma in načrtih za naprej. Sledila bo predstavitev destinacije Bohinj kot prve nosilke platinastega znaka SLOVENIA GREEN, ki predstavlja najvišje priznanje zelene sheme.

Slovenija je polnopravna članica ETC že od leta 1993, medtem ko je bila SFRJ kot edina država vzhodnega bloka članica v obdobju 1951-1992. ETC združuje in zastopa 34 nacionalnih turističnih organizacij (NTO) iz 33 držav članic v Evropi in je bila ustanovljena leta 1948 sredi kaotičnega, a tudi energičnega obdobja povojne obnove. Gre za edinstveno združenje v sektorju potovanj, ki zastopa članice NTO s poslanstvom krepitve trajnostnega razvoja Evrope kot turistične destinacije.

Več o ETC 

Vabljeni tudi k branju jubilejne publikacije ETC.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji