Premiera kratkega filma z naslovom Okusite Posavje

Objavljeno: 21.4.2022

Nazaj na novice

Premiera kratkega filma z naslovom Okusite Posavje

CPT Krško je organiziral premiero kratkega filma z naslovom Okusite Posavje,  ki smo ga pripravili v sodelovanju s partnerji v okviru CLLD projekta: sveže-okusno-lokalno in z ostalimi turističnimi ponudniki, društvi in posamezniki, ki so prostovoljno sodelovali v pripravi filma.

Premiera kratkega filma z naslovom Okusite Posavje

Projektni partnerji CLLD so: Evrosad d. o. o., Ribiška družina Kostanjevica na Krki, Društvo kmetic Krško, Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot. Projekt se zaključuje v prvi polovici letošnjega leta.

Kratki film prikazuje zeleno verigo vse od lokalnih surovin na vrhunske posavske krožnike in v iskrive steklenice.  Prikazuje predvsem navdihujočo zgodbo regije Posavje, ki zaradi obilice lokalnih, okusnih surovin piše uspešno zgodbo razvoja eno-gastronomije in blagovne znamke OKUSI POSAVJA.

Film je hudomušen, najboljše posavske surovine, kot so ribe, krškopoljski prašič in sadje so predstavljene preko likov, ki zaznamujejo regijsko gastronomsko ponudbo. Društva, ki ohranjajo tradicijo pa so zaigrala like preteklosti! Izdelavo smo zaupali izkušeni video produkcijski ekipi-IDEJALISTI, ki se je že podpisala pod številne uspešne tv oddaje, reklame in spletne filme.

 

Več o projektu: SVEŽE-OKUSNO-LOKALNO

Posavje postaja vse bolj Gastronomska regija, k temu je pripomogel vsakoletni festival Okusi Posavja, ki se je v zadnjih letih iz uličnega festivala lokalne gastronomije in vina razmahnil tudi na pot povezovanja ponudnikov, izobraževanja in željo o doseganju vrhunskih gastronomskih doživetij. Regija se ponaša s številnimi značilnimi produkti, kot je: rumeni plavec, modra frankinja, krškopoljski prašič, kopun, ribe, jabolka (sevniška voščenka), hruške, zelje, moka, jagodičevje, krompir ter ostala sveža zelenjava in sadje. Želimo, da postanejo vrhunske surovine simbol kvalitete v regiji. Projekt je povezal kmetije, odkupovalca sadja in zelenjave do gostincev. Za ta namen se je kupilo transportno vozilo. Vključili smo izobraževalne vsebine z namenom osveščanja o pomenu lokalne hrane in predelave (mladih in starejših nad 55 let), dva vrhunska gastronomska dneva za specifično ciljno skupino mladih upov v gostinstvu in že obstoječih gostincev in projekt nadgradili s profesionalnim promocijskim dokumentarnim filmom s predstavitvijo glavnih surovin v regiji in tudi najpomembnejših gostincev, vinarjev in tudi društev na podeželju.

Film si lahko pogledate na youtube povezavi.

Vir: CPT Krško

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji