Michelin objavil video o kuharskem mojstru Luki Koširju

Objavljeno: 13.1.2022 Več informacij

Nazaj na novice

Michelin objavil video o kuharskem mojstru Luki Koširju

Snemalna ekipa Michelinovega vodnika je oktobra lani obiskala Slovenijo in posnela tri videe s kuharskimi mojstri. Z vami delimo prvi video, v katerem se je Michelinova ekipa pogovarjala s kuharskim mojstrom Lukom Koširjem iz Gostišča Grič, lanskoletnim novim dobitnikom ene Michelin zvezdice.

Michelin objavil video o kuharskem mojstru Luki Koširju

Gostišče Grič, ki se nahaja v vasici Šentjošt nad Horjulom, je iz BIB Gourmand (v letu 2020), v 2021 napredovalo v eno MICHELIN zvezdico. Virtuozne jedi Luke Koširja izpostavljajo najboljše lokalne izdelke, zelenjavo z lastne njive in race, ki jih vzreja njegov tast, ki je bil prvi v državi, ki je prejel ekološki certifikat.

Kar 80 % sadja in zelenjave, ki ga uporabijo v kuhinji, pridelajo na svoji njivi. Poleg svežih sestavin se zelo radi poigravajo s tradicionalnimi in modernimi metodami shranjevanja živil. Veliko kisajo, solijo, sušijo in fermentirajo. Na ta način lahko svojim gostom ponudijo košček narave tudi v hladnejših mesecih, ko ta počiva. Tudi sicer uporabljajo živila lokalnega izvora, izjema so divje ulovljene ribe iz Jadranskega morja.

Da bi svoje kreacije še bolj obogatil in personaliziral, Luka rad dodaja aromatične pridihe, ki jih nabere v gozdu.

Skozi oči Michelinovih novinarjev bo svetovni javnosti predstavljena slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave ter trajnostna prizadevanja, ki jih Luka Košir in njegova ekipa upošteva pri svojem delu. Gostišče Grič se ponaša tudi z Michelinovo zeleno zvezdico ter znakom Slovenia Green Cuisine.

V oktobru je snemalna ekipa Michelin posnela še dva videa, enega s Ksenijo Mahorčič iz Gostilne Mahorčič in drugega z Leonom Pinteričem iz Gostilne Rajh. Novinar Michelinovega vodnika pa je Slovenijo obiskal v novembru in pripravil šest člankov. Videi in članki bodo objavljeni v naslednjih mesecih.

Vabljeni k ogledu zgodbe Gostišča Grič. Več informacij o Michelinu v Sloveniji je na voljo na povezavi. 

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji