Prihodnji teden v hibridni izvedbi poteka Conventa teden

Objavljeno: 16.8.2021

Nazaj na novice

Prihodnji teden v hibridni izvedbi poteka Conventa teden

V zadnjem tednu avgusta bo potekal Conventa teden, ki bo povezal mednarodno poslovno borzo Conventa in konferenco Conventa Crossover, Slovenska turistična organizacija je tudi v letošnjem letu partner dogodka. 

Prihodnji teden v hibridni izvedbi poteka Conventa teden

Pred nami je Conventa teden, ki bo prvič potekal v izjemnih razmerah koronakrize in v hibridni izvedbi. Dogodek bo povezal mednarodno poslovno borzo Conventa in konferenco Conventa Crossover in bo potekal od 24. do 27. avgusta 2021. Dogodek bo sicer za polovico manjši od predkriznega obdobja. Udeležilo se ga bo 75 razstavljalcev in 110 tujih vabljenih gostov. Vnaprej so sklenili že 1.803 sestanke, organizatorji pa pričakujejo, da jih bo sklenjenih več kot 2.500. Convento pripravljajo kot primer, kako se da v času korone izvesti tudi večje dogodke na varen in odgovoren način. Conventa teden je praznik regijske industrije srečanj, ki dokazuje, da je trdoživa, vztrajna in vedno znova išče ter najde nove poti in možnosti. STO tudi pri letošnjem dogodku sodeluje kot partner dogodka. 

Gorazd Čad, so-ustanovitelj Convente je komentiral, da je bilo sestavljanje mozaika dogodka letos izjemno zahtevno. Ves čas je bilo potrebno krmariti med vsebino dogodkov, visokimi pričakovanji glede kakovosti in logističnimi omejitvami. Razmere je pojasnil z naslednjo izjavo: »Organizacija letošnjega dogodka je posebna v marsičem, še posebej z vidika logistike, ki je bila najbolj zahteven in težaven del projekta. Kljub temu pa smo po dolgem maratonu zagotovili raznolik in drzen dogodek, ki napoveduje hibridno prihodnost industrije srečanj.«

Presenetljivo dejstvo je, da se bo velika večina tujih gostov udeležila dogodka v živo. Le peščica se ga bo udeležila preko spletne platforme, ki je temelj hibridne izvedbe dogodka. Želja po srečanjih v živo je očitno res velika. Vabljeni gostje na dogodek prihajajo iz 24 držav, razstavljalci pa so iz 13 držav.

Veliko pozornosti namenjajo zagotavljanju varne izvedbe dogodka. Zelo striktno se bodo držali principa PCT: P(rebolevniki) – T(estirani) – C(epljeni). Posebej zanimivo je, da je kar 86 odstotkov vseh udeležencev odgovorilo, da so cepljeni. Organizatorji verjamejo, da bodo na ta način zagotovili varno izvedbo dogodka.

»Conventa pošilja v svet pozitivna sporočila in se trudi zgraditi ponovno zaupanje v dogodke vseh oblik. Conventa ostaja, ker je vztrajna, pogumna in zavezana svojemu poslanstvu. Skupaj zmoremo in dogodke lahko organiziramo na varen način. To bomo dokazali konec meseca avgusta«, je poudaril Miha Kovačič, soustanovitelj Convente.

Celotna ekipa Convente skupaj s partnerji ostaja optimistična. Virus nas je namreč veliko naučil tudi o naši odgovornosti do okolja, udeležencev in širše skupnosti. Zaradi tega iskreno verjamemo, da bo Conventa primer dobre prakse, kako iz krize celotna industrija lahko pride močnejša in boljša, navajajo organizatorji.

Vir in več informacij: Toleranca marketing in Kongresni urad Slovenije

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji