Stereotipi o Slovencih

Objavljeno: 4.8.2021

Nazaj na novice

Stereotipi o Slovencih

Na SURS-u bodo vsak ponedeljek v avgustu na spletni strani razbijali stereotipe o prebivalcih Slovenije. Serija videov je dostopna tudi na njihovem YouTube kanalu.

Stereotipi o Slovencih

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je na svojem YouTube kanalu objavil serijo petih kratkih promocijskih videov, ki na šaljiv način obravnavajo stereotipe o Slovencih. Videi so na voljo tako v slovenskem kot tudi angleškem jeziku in ponujajo obilo smeha ter zanimive statistične podatke v povezavi z obravnavanimi tematikami. Obenem tujcem nudijo vpogled v slovensko kulturo in običaje.

1. stereotip: COPATI

Nekaj, kar je za tujce vedno znova zelo presenetljivo, je za nas v Sloveniji nekaj povsem običajnega. Pa morda veste, koliko parov copat letno kupimo oz. uvozimo?

2. stereotip: NEDELJSKO KOSILO

Vsi vemo, kaj je tipično slovensko nedeljsko kosilo. Pri tem pa ne gre zanemariti dejstva, da mora biti postreženo ob točno določeni uri...

3. stereotip: ŠPORTNIKI PO SRCU

Zelo radi navijamo za naše vrhunske športnike. Pa veste, koliko ur povprečen Slovenec posveti športu?

4. stereotip: DOMAČE, DOMAČE

Vrtičkanje in lastna pridelava hrane je v Sloveniji zelo pomembna. Morda veste, koliko odstotkov slovenskih gospodinjstev ima svoj lasten vrt za pridelavo hrane?

5. stereotip: MEDSOSEDSKI ODNOSI

Čeprav se sosedi med seboj stereotipno prepirajo, to v Sloveniji ne drži. Še več, statistika govori, da so medsosedski odnosi v Sloveniji naravnost vzorni.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji