Marie Claire UK Slovenijo razglasila za najboljšo eko potovalno destinacijo

Objavljeno: 19.7.2021

Nazaj na novice

Marie Claire UK Slovenijo razglasila za najboljšo eko potovalno destinacijo

Marie Claire UK, ena vodilnih britanskih modnih revij, ki posveča posebno pozornost trajnostnemu razvoju, je Slovensko turistično organizacijo razglasila za zmagovalko v kategoriji Potovanja in prosti čas, za najboljša eko-potovanja. 

Marie Claire UK Slovenijo razglasila za najboljšo eko potovalno destinacijo

Prireditev si je preko spleta ogledalo več kot 8,6 milijona gledalcev. Slovenska turistična organizacija z blagovno znamko I feel Slovenia se je z zmago v kategoriji Potovanja in prosti čas pridružila izboru ekološko ozaveščenih podjetij Marie Claire, ki imajo velik vpliv na trajnost.

Ker je trajnost že dolgo v središču vseh dejavnosti Slovenske turistične organizacije, ni čudno, da je pritegnila pozornost te priznane revije in zmagala v kategoriji najboljša eko – potovanja »Best for eco-travel«. To je še ena v vrsti nagrad, ki jih je Slovenija nedavno prejela za svoja prizadevanja za trajnost. Spomnimo: Slovenija je bila leta 2017  okronana z nagrado World Legacy National Geographic za najbolj trajnostno državo na svetu, istega leta pa je bila Ljubljana razglašena za zeleno prestolnico Evrope. Slovenija je tudi prva država na svetu, ki je bila razglašena za zeleno destinacijo sveta. Še lani je bila Slovenija s podelitvijo nagrad za trajnostno destinacijo razglašena za najboljšo v Evropi.


"Slovenija s strogimi standardi trajnosti v vseh panogah - od zasledovanja na prostem do vrhunske kulinarike, še naprej ustvarja drzno, zeleno pot v prihodnost in komaj čakamo, da vidimo, kakšne možnosti čakajo." (Marie Claire)

Ta ugled je neposredna posledica zavzetosti Slovenije za trajnostni turizem. Leta 2015 je bila uvedena „Zelena shema slovenskega turizma“ za promocijo trajnostnega turizma v Sloveniji. Zdaj je to nacionalni program certificiranja, ki zružuje najboljša trajnostna podjetja in destinacije v državi z več kot 150 člani. Trajnost je tudi v središču slovenske gastronomije, kar pojasnjuje, zakaj je Slovenija v letu 2021 ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija. Slovenska kuhinja temelji na sestavinah, ki jih najdemo v naši neposredni okolici, tudi tistih, ki jih uporabljajo naši vrhunski kuharji z Michelinovo zvezdico - šestim kuharjem je bilo podeljeno priznanje edinstveno Michelinovo nagrado za trajnost. Znak Green Cuisine slavi kuharje in restavracije, ki postavljajo trajnost v ospredje pri ustvarjanju njihovih specialitet. Leta 2019 je Slovenija lansirala "Bike Slovenia Green" - prvi večstopenjski načrt na dolge razdalje na svetu, ki povezuje zeleno certificirane lokacije. Potem je tu še pot Slovenia Green Capitals, ki popotnike pelje skozi tri naše najbolj zeleno usmerjene "prestolnice", Ljubljano, Kočevje in Belo Krajino.

Ob tej priložnosti je mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije povedala: "Navdušena sem bila, ko smo slišali, da smo bili na podelitvi nagrad Marie Claire Sustainability Awards 2021 izbrani za najboljšo eko potovalno destinacijo v kategoriji Potovanja in prosti čas. Takšne nagrade dokazujejo, da nas mednarodni mediji vidijo kot dober primer trajnostno usmerjene države. Tudi v postpandemičnem svetu še naprej ustvarjamo drzno zeleno pot. Naša zavezanost zelenemu in trajnostnemu razvoju, skupaj z visokimi higienskimi in varnostnimi standardi, je zdaj zajeta v novem logotipu Green & Safe. Tako zagotavljamo ne samo najvišje varnostne standarde, temveč tudi edinstvena 5* doživetja, ki jih ni mogoče uživati nikjer drugje. Ker je zaupanje in varnost za obiskovalce in domačine pomembnejša kot kdaj koli prej, zavzetost Slovenije za trajnost še nikoli ni bila bolj osrednja za etos njene blagovne znamke. Hvala, ker ste nas spodbujali na naši zeleni poti. «

Trajnost je že dolgo osrednji steber revije Marie Claire UK. Z več kot 30 let zagovarjanja trajnosti skozi objektiv ljudi, planeta in regeneracije je revija med prvimi ženskimi blagovnimi znamkami, ki zagovarjajo okoljska vprašanja, od globalnega segrevanja do etične mode. Ob podelitvi nagrad za trajnostni razvoj so uredniki Marie Claire UK zapisali: »Vemo, da je zdaj bolj kot kdaj koli prej pomembno, da naredite te majhne korake, si priznate vpliv na okolje in kupujete z blagovnimi znamkami, ki to olajšajo. "

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji