Elegans hotel Brdo sprejema prve goste

Objavljeno: 23.6.2021

Nazaj na novice

Elegans hotel Brdo sprejema prve goste

Prenova Elegans hotela Brdo se je zaključila. Hotel je nared za predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije. Posestvo Brdo je bogatejše za sodoben objekt, vpet v naravno okolje čudovitega posestva. Predstavlja raven visoke kategorije 4 zvezdic superior in je namenjen vsem ljubiteljem narave ter poslovnim, športnim in protokolarnim gostom.

Elegans hotel Brdo sprejema prve goste

Elegans hotel je poimenovan po modrem kresničarju, kačjem pastirju z latinskim imenom Ischnura Elegans, ki je odraz čistega okolja in je eden izmed 32 kačjih pastirjev, ki živijo na posestvu Brdo. Številne vrste teh gracioznih letalcev, ki so prav na Brdu našli svoj dom, niso le dokaz nedotaknjenosti narave, temveč simbolizirajo tudi nove možnosti razvoja.

Vsa predvidena dela so bila skladna s pogodbo, končna vrednost naložbe pa znaša 11,5 milijonov evrov. Na voljo je 123 sob, kjer bodo gostje v edinstvenem ambientu prebivali v osrčju Nature 2000, se zbujali v objemu neokrnjene narave ter uživali v pogledu na unikatne in avtorske kose pohištva. Kulinarično zgodbo piše prejemnik Michelinove zvezdice, Tomaž Kavčič, ki bo pomemben doprinos pri predstavitvi slovenske kulinarike tudi v času predsedovanja. Ponudba je domača, lokalna in ekološka. Sodelujejo z okoliškimi kmetijami, hkrati pa ustvarjajo lastne, hišne produkte. Na voljo je pester nabor doživetij za vse starosti v okviru celotnega posestva ter udobje bivanja na najvišji ravni. Ponujajo tudi možnost koriščenja turističnih bonov, prvih 100 gostov pa bo deležnih posebnih otvoritvenih cen – že od 75 evrov na noč. Gostom nudijo nočitev z odličnim zajtrkom v novih sobah, brezplačen vstop v park Brdo ter voden ogled zaprtega, ekskluzivnega dela parka Brdo med konci tedna. Čudovito posestvo in prenovljen Elegans hotel Brdo bosta turistično središče tudi po predsedovanju.

Vir in foto: JGZ Brdo

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji