Ambasador slovenskega turizma Tadej Pogačar bo nastopil na Dirki po Sloveniji

Objavljeno: 21.5.2021

Nazaj na novice

Ambasador slovenskega turizma Tadej Pogačar bo nastopil na Dirki po Sloveniji

Ekipa UAE Team Emirates je potrdila, da bo »Pogistar« nastopil na dirki po Sloveniji, ki jo bo v živo spremljalo več kot 10 milijonov ljudi po svetu.Tadej Pogačar se je v letošnjem letu pridružil tudi ambasadorjem slovenskega turizma, Luki Dončiću, Primožu Rogliču in Ilki Štuhec, s pomočjo katerih STO gradi promocijo Slovenije kot destinacije za aktivni oddih. 

Ambasador slovenskega turizma Tadej Pogačar bo nastopil na Dirki po Sloveniji

Kolesarska dirka po Sloveniji bo trajala 5 dni, in sicer od 9. do 13. junija. Na 803,7 km dolgo preizkušnjo s pričetkom na Ptuju in ciljem v Novem Mestu, se bo s povprečno hitrostjo okoli 40 km/h podalo 20 ekip, od katerih so 3 slovenske. Leta 2019 je Tadej na »Tour of Slovenia« osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja, tokrat pa skrivnosti ni, za aktualnega zmagovalca dirke po Franciji je cilj zmaga. Tadejevega vzornika in velikega prijatelja, Primoža Rogljiča na tej dirki ne bo, bo pa nastopil član ekipe BikeExchange, Luka Mezgec, ki bo svoje priložnosti iskal v sprintih.

Prenos Dirke po Sloveniji bo možno spremljati na Eurosportu in Televiziji Slovenija, je pa to zagotovo odlična priložnost, da lepote naše dežele predstavimo v najlepši luči. S sloganom »Fight for Green« (boj za zeleno) doživlja kolesarska dirka Po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki ponuja vse elemente za odlično promocijo Slovenije kot turistične destinacije.

Foto: Matic Ritonja, Karata Film

Več informacij o dirki lahko najdete tu.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji