Ljubljana v izboru za vikend oddih v National Geographic Traveler

Objavljeno: 1.4.2021

Nazaj na novice

Ljubljana v izboru za vikend oddih v National Geographic Traveler

"Nikoli niste daleč od zelenega in umirjenega v slovenski prestolnici." S temi uvodnimi vrsticami Jessica Vincent začne obsežen članek o Ljubljani, ki je objavljen v majski številki revije National Geographic Traveler.

Ljubljana v izboru za vikend oddih v National Geographic Traveler

Majska številka revije National Geographic Travelerja vključuje izbor 52 oddihov za konec tedna, med katerimi je tudi Ljubljana, "slovenska prestolnica z gradom". Članek, ki vključuje podrobnosti o številnih krajih, ki jih je vredno obiskati, poudarja trajnost in vrhunsko gastronomijo prestolnice in države na splošno. Spremljajo ga številne čudovite fotografije, ki jih je posnel Ciril Jazbec, priznani slovenski fotograf, ki ustvarja tudi za National Geographic. Za Slovensko turistično organizacijo je posnel tudi tri video zgodbe, ki so od izbruha korone na spletu dosegle tisoče ogledov.

Jazbecovo delo so poleg tega, da je fotograf za National Geographic, ovekovečili tudi The New York Times, Der Spiegel, Wired UK in La Repubblica. Za nenehno dokumentiranje čudovitega sveta, v katerem živimo, in razmišljanje o njem je prejel nešteto prestižnih nagrad. Ko je Covid-19 udaril, je samodejno posegel po svoji kameri in v Ljubljani začel fotografirati obraze. Fotografija je le del njegove dolgoletne ustvarjalnosti, pravi, da gre za izjemno lep in dragocen postopek, ki ga, tako kot marsikaj v življenju, ovira, ko mu primanjkuje navdiha. »Najboljše pride, ko se vse postavi na svoje mesto in si v navdihu. Takrat lahko fotografijo primerjamo s plesom, ki postane ritual, fotografija pa odsev telesa in tistega, kar čutim. "

National Geographic je eden najvplivnejših medijev na svetovnem trgu, ki ima kot strokovnjak za naravo, izkušnje na prostem in potovanja dostop do ciljne javnosti, ki jo želimo nagovoriti. Z ekipo vplivnih osebnosti in večkrat nagrajenih fotografov in snemalcev National Geographic skozi fotografije in video posnetke razkriva prepričljive zgodbe. To potrjuje tudi izjemno vizualni koncept, pripovedovanje zgodb s fotografijami na Instagramu - digitalnem kanalu, na katerem je National Geographic kot prva svetovna medijska znamka s 132,7 milijona sledilcev.

Celoten članek je naročnikom na voljo v majski številki NGT.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji