Nov turistični produkt Kolesarjenje od zmaja do medveda

Objavljeno: 23.3.2021

Nazaj na novice

Nov turistični produkt Kolesarjenje od zmaja do medveda

Zavod Kočevsko je lansiral nov turistični produkt »Kolesarjenje od zmaja do medveda«, ki na zdrav in trajnostni način povezuje Ljubljano in Kočevsko. Povezava je del obsežnejše kolesarske poti med zelenimi prestolnicami Slovenije (Slovenia Green Capitals Route), ki povezuje tri trajnostne destinacije in nosilke znaka Slovenia Green Destination GOLD: Ljubljano kot urbano prestolnico, Kočevsko kot zeleno prestolnico in Belo Krajino kot kulturno prestolnico.

Nov turistični produkt Kolesarjenje od zmaja do medveda

Kolesarska pot od zmaja do medveda je avanturistično doživetje, ki popotnike v enem ali dveh dnevih v katerikoli smeri popelje med Ljubljano in Kočevjem ter neokrnjeno naravo skrivnostnega gozda Slovenije. Začrtana pot smeri iz Ljubljane se prične na Zmajskem mostu, in se iz urbanega okolja, mimo Ljubljanskega barja in skozi umirjene gozdne poti postopoma preveša na jug, v vse bolj zeleno pokrajino, vse do Občine Kočevje in Kočevskega jezera.

Kolesarska pot je na voljo v treh težavnostnih različicah in je tako primerna za kolesarje različne kondicijske pripravljenosti, zaradi dolžine pa je idealna predvsem za vse uporabnike e-koles. Paket je na voljo v različici z vodnikom ter kot »samo-vodena« različica, kjer kolesarji s pomočjo navigacijskega paketa pot med Kočevjem in Ljubljano odkrivajo sami.

V prihodnosti načrtujejo tudi izvedbo dogodka Kolesarjenje od zmaja do medveda, kjer se bodo udeleženci vsako leto podali na kolesarjenje v eno od smeri ter za povratek izbrali trajnostno vožnjo z vlakom, ki ima od letošnjega leta v tej smeri med Ljubljano in Kočevjem ponovno vzpostavljeno redno potniško povezavo.

Več informacij je na voljo na spletni strani destinacije Kočevsko.

Vir in foto: Kočevsko

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji