Popularna britanska televizijska oddaja Breaking Dad, ki so jo snemali v Sloveniji, doživela premiero

Objavljeno: 2.2.2021

Nazaj na novice

Popularna britanska televizijska oddaja Breaking Dad, ki so jo snemali v Sloveniji, doživela premiero

Tretjo sezono popularne britanske TV oddaje Breaking Dad, v kateri nastopata oče in sin - TV osebnosti Bradley in Barney Walsh, so snemali tudi v Sloveniji in je minuli ponedeljek doživela premiero na ITV televizijskem programu.

Popularna britanska televizijska oddaja Breaking Dad, ki so jo snemali v Sloveniji, doživela premiero

Oddaja Breaking Dad je izjemno popularna TV oddaja, vsak del si ogleda okoli 7 milijonov gledalcev. Zasnovana je kot nekakšno skupno popotovanje, raziskovanje, »road trip« očeta in sina z avtodomom, ki na poti modrujeta o življenju, preizkušata adrenalinske in nenavadne stvari, spoznavata državo ter drug drugega. V četrtem delu tretje sezone se Bradley in Barney Walsh odpravita tudi v Slovenijo, kjer raziskujeta naravo, zgodovino, adrenalinske aktivnosti ter čebelarstvo.

V Slovenijo prispeta iz Švice in se najprej ustavita na Bledu, spoznata legendo o nastanku otoka ter vržeta kovanec za srečo. Slovenijo orišeta kot državo, ker živijo ljubitelji športa in od kjer prihaja nekdanja prva dama, Melania Trump. Na prvi adrenalinski preizkus se odpravita na motokros prizorišče v Rakek, v Domžalah obiščeta samostojno čebelarko Niko Pengal, Gospodično Medično, ki izvaja apiterpije, preizkusita tudi posebno medico, pripravljeno s čilijem.

Popotovanje nadaljujeta v Ljubljani, kjer njuno pozornost pritegnejo zmaji. Sprašujeta se, ali so nekoč zares živeli v tem mestu. Sin Barney celo odkrije, da v Ljubljani obstaja Quidditch športni klub, to je čarovniški šport iz serije romanov o Harryju Potterju in je v zadnjih letih postal pravi fenomen, zato se odloči in očetu pripravi presenečenje.

Slovensko dogodivščino nadgradita v Planici, kjer ju pričaka slovenska legenda, nekdanji smučarski skakalec, Franci Petek, ki ju uvede v prave smučarske skoke. Ob tem tudi spoznavata zgodovino in vso mogočnost velikanke pod Poncami.

Popotovanje po Sloveniji zaključita v Postojnski jami za katero velja, da je tudi zelo akustična in to z veseljem preizkusita. Na koncu popotovanja spoznata, da je Slovenija prav zares raznolika in čudovita država ter se zahvalita za nepozabno izkušnjo.

Celotno oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji