Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Objavljeno: 19.10.2020

Nazaj na novice

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Raziskave kažejo, da izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni razsvetljavi povzroča spremembe v aromi. Zato so se pri Radgonskih goricah odločili potopiti se v temo in v njej pripraviti novo peneče vino.

Kar dela to penino edinstveno, je njen proces proizvodnje. Med nočno trgatvijo, rotiranjem steklenic in pakiranjem se uporabljajo očala za gledanje v temi. Vino zori dve do tri leta v popolni temi v kleteh v Gornji Radgoni. Delavci Radgonskih goric to v žargonu imenujejo „temačna metoda“. Ko penina zapusti klet, jo ščiti steklenica iz črnega stekla, prav tako je steklenica zaradi dodatne zaščite od svetlobe in UV žarkov pakirana v vakuumirane vrečke.

Untouched by Light je edinstveno vrhunsko peneče vino s katerim upamo, da bomo Radgonske gorice pozicionirali na globalnem tržišču. Priporočamo, da penino degustirate v temi, z nekom, ki vam je blizu, ker se najboljše stvari odvijajo v temi,“ je povedal Borut Cvetkovič iz Radgonskih goric.

Več informacij je na voljo v prilogi

Vir in foto: Radgonske gorice d.o.o.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji