Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

Objavljeno: 1.10.2020

Nazaj na novice

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.   

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

Ruska kapelica je eden izmed pomembnejših in lepših pričevalcev o zgodbi gradnje Vršiške ceste. Zgodbe, ki je mračna in tragična, a v sebi nosi močno sporočilo. Ko mineva čas se z vsakim letom bolj oddaljujemo od poznavanja te zgodbe in zgodbe ruskih vojnih ujetnikov, ki so v zaledju Soške fronte, ki je besnela na drugi strani Vršiškega prelaza, gradili cesto čez najvišje ležeči gorski prelaz v Sloveniji z namenom oskrbovanja fronte z municijo, živežem in sanitetnim materialom. Tudi to je eden izmed razlogov, da so v Turizmu Kranjska Gora pričeli s projektom razvijanja AR aplikacije o Ruski kapelici in Vršiški cesti. Povezali so se s podjetjem Escapebox d.o.o. in skupaj razvili aplikacijo, ki po besedah Marka Maučeca, vodje podjetja Escapebox, te zgodbe »kakovostno in barvito preslika v obogateno resničnost«.

Obiskovalci pri uporabi aplikacije ne bodo rokovali z ničemer drugim kot pa z lastnim pametnim mobilnim telefonom na katerega si bodo poprej naložili aplikacijo, ki jo lahko najdejo v spletni trgovini Google Play. Za uporabnike operacijskega sistema IOS bo aplikacija na voljo v kratkem.

Obiskovalci bodo do šestih zgodb, ki tankočutno orisujejo dogajanje, povezano z nastankom Ruske kapelice, dostopali s skeniranjem QR kod, ki so prefinjeno, s posluhom do varovanja in ohranjanja naravne in kulturne dediščine Ruske kapelice, umeščene na širšem območju okoli kapelice.

Video predstavitev nove aplikacije je na voljo tukaj

Vir: Turizem Kranjska Gora 

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji