Pomladni Teden restavracij - gastronomsko doživetje tudi za tuje obiskovalce

Objavljeno: 28.2.2020

Nazaj na novice

Pomladni Teden restavracij - gastronomsko doživetje tudi za tuje obiskovalce

Med 20. in 29. marcem bo v 109 restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Novost je dvojezična spletna stran, ki bo tudi obiskovalce iz tujine informirala o dogodku. Slovenska turistična organizacija k dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Pomladni Teden restavracij - gastronomsko doživetje tudi za tuje obiskovalce

Letošnji poudarek Tedna restavracij je povezovanje preteklosti in sodobnosti. Vsako leto Teden restavracij poudari nov element, ki je pomemben za vrhunsko doživetje kulinarike v gostinstvu, a ohranja vse dosedanje. S tem Teden restavracij dviguje kakovostno raven v najboljših slovenskih restavracijah in gostilnah.

Spomladanski Teden restavracij 2020 se bo odvijal med 20. in 29. marcem. Cena menijev bo ostala 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije (3 in 4 srčki), kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Skupno bo na spomladanskem Tednu restavracij sodelovalo 109 restavracij in gostiln, od tega kar 12 novih.

Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Novost Tedna restavracij 2020 je dvojezična spletna stran www.tedenrestavracij.si, ki bo tudi obiskovalce iz tujine informirala o dogodku, sodelujočih restavracijah in njihovih menijih ter omogočila rezervacijo mize. 

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni - 19 oziroma 25 evrov. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. V letu 2019 je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo že več kot 90 tisoč gostov.

Na spomladanskem Tednu Restavracij 2020 se bodo prvič predstavili:

  • Monstera bistro, Ljubljana (3 srčki)
  • Restavracija Na pul, Drečji vrh (3 srčki)
  • Štorja pod stopnicami, Postojna (2 srčka)
  • Vila Planinka, Zg. Jezersko (2 srčka)
  • Gostilna Termika, Ozeljan (1 srček)
  • Restavracija Center, Lesce (1 srček)
  • Restavracija Hotel A, Arja vas (1 srček)
  • Restavracija Pri lovcu, Bohinj (1 srček)
  • Restavracija Savor, Koper (1 srček)
  • Restavracija Tiffany, Nova Gorica (1 srček)
  • Bistro Sonet, Kranj (1 srček)
  • Le Petit Restaurant, Ljubljana (1 srček)

Več informacij dobite na spletni strani

Vir: vivi.si

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji