Skupno partnerstvo več institucij Slovenije z Dallas Mavericks za promocijo Slovenije v ZDA

Objavljeno: 16.1.2020

Nazaj na novice

Skupno partnerstvo več institucij Slovenije z Dallas Mavericks za promocijo Slovenije v ZDA

Slovenija je konec decembra napovedala partnerstvo več institucij z NBA klubom našega Luke Dončića, Dallas Mavericks. Glavni cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I feel Slovenia ter predstavitev države, njene edinstvenosti, nišnosti, gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti. STO pa bo ločeno še posebej sodelovala z Luko Dončićem, ki bo promoviral Slovenijo kot turistično destinacijo. 

Skupno partnerstvo več institucij Slovenije z Dallas Mavericks za promocijo Slovenije v ZDA

Sodelovanje z globalno prepoznavnim in med košarkarskimi navijači priljubljenim klubom Dallas Mavericks ter slovenskim vrhunskim košarkarjem Luko Dončičem pomeni edinstveno priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije, slovenskega gospodarstva ter Slovenije kot privlačne turistične destinacije na ameriškem trgu. Partnerstvo prinaša krepitev prepoznavnosti države, njenih izjemnih posameznikov in njihovih dosežkov ter gospodarstva in turizma v Dallasu in Teksasu.

V četrtek, 16. januarja, je potekalo srečanje predstavnikov institucij, ki so se v projekt povezale s ciljem celovitega pristopa predstavitve Slovenije na ameriškem trgu in s predstavniki slovenskih medijev.

Zaradi izjemnosti našega mladega športnega asa je košarkarski klub Dallas Mavericks za partnerstvo s Slovenijo pripravil posebno ponudbo, ki ponuja številne priložnosti. Klub je ekskluzivno pooblastil družbo Sport Media Focus.  V skupnem projektu pa so povezali Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM), Slovensko turistično organizacijo (STO)Javno agencijo RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) in Turizem Ljubljana za izvajanje promocijskih dejavnosti, povezanih s tekmo 11. marca 2020 (Dallas Mavericks – Denver Nuggets) in drugimi promocijskimi aktivnostmi kluba. 

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) je ob srečanju z novinarji izpostavila, da s sodelovanjem pri projektu STO nadgrajuje redne aktivnosti v ZDA: »Povezali smo se ob pravem času, ob vse večji pozornosti in prepoznavnosti Slovenije ter izjemnih predstavah in prepoznavnosti Luke Dončića. S tem smo ustvarili sinergije, ki jih vsak zase ne bi mogli uresničiti. S tem projektom na STO nadgrajujemo oziroma dopolnjujemo naše aktivnosti na ameriškem trgu.«

Pakova je dodala, da je STO v zadnjih letih v ZDA bistveno okrepila aktivnosti skupaj s slovenskim turističnim gospodarstvom, ki prav tako povečuje svoja vlaganja na ameriški trg. 

Aktivnosti STO v okviru partnerstva s klubom Dallas Mavericks ter v okviru poslovne konference in srečanj marca v Dallasu se bodo osredotočale na predstavitev in promocijo Slovenije kot turistične destinacije. 

STO bo v okviru partnerstva s klubom Dallas Mavericks oglaševala na 10ih tekmah lige NBA v sezoni 2019/20, med drugimi bomo oglaševanje izvedli tudi na tekmi pod imenom I FEEL SLOVENIA NIGHT (11. marca 2020).

Za intenziviranje poslovnega sodelovanja med Slovenijo in ameriško zvezno državo Teksas bo 12. marca izvedena poslovna konferenca pod nazivom »Texas feels Slovenia«. V okviru dogodka bo potekalo tudi delovno srečanje oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva in predstavnikov ameriških organizatorjev potovanj in turističnih agencij. Več informacij o sodelovanju na poslovni konferenci najdete tukaj.

Slovenska turistična organizacija pa bo ločeno še posebej sodelovala z Luko Dončićem, ki bo promoviral Slovenijo kot destinacijo. Direktorica STO je predstavila pravkar formaliziran dogovor sodelovanja z Lukom Dončićem pri promociji Slovenije in slovenskega turizma. Več vam je na voljo tukaj

Partnerstvo s klubom Dallas Mavericks je predstavila slovenska agencija Sport Media Focus, čigar direktor Tomaž Ambrožič pravi, da se organizacija Dallas Mavericks zaveda potenciala Dončića in dejstva, da šport odpira vrata po svetu.

Tomaž Ambrožič, direktor Sport Media Focus, d.o.o.: »Nenehno se potrjuje, da je šport izjemno učinkovita komunikacijska platforma. Takšne zgodbe, ki jo dobivamo z Lukom Dončićem, še nismo imeli. Kot Slovenec sem ponosen, da so skrbniki nacionalne znamke I feel Slovenia prepoznali priložnost, ki jo ponuja sodelovanje z Dallas Mavericks. Klub se je v pogovorih v zadnjih mesecih pokazal kot izjemno naklonjen sodelovanju, tudi Sloveniji kot državi, in prav začutiti je bilo, da tudi v znamki I feel Slovenia vidijo zgodbo, ki jim jo je prinesel Luka Dončić.«

Mateja Malnar Štembal, vodja Sektorja za promocijo Slovenije (UKOM) je izpostavila, kako Urad vlade za komuniciranje kot skrbnik nacionalne znamke I Feel Slovenia ocenjuje priložnost partnerstva za splošno promocijo države in poudarila, da je šport je zelo učinkovita »mehka moč« krepitve naše prepoznavnosti v svetu. Malner Štembetova je tudi izrazila veselje ob sodelovanju več institucij za isti cilj, saj gre za širšo promocijo države in nacionalne znamke I feel Slovenia.

O potencialu za močnejše povezovanje slovenskega in ameriškega gospodarstva v partnerstvu znamke I feel Slovenia in Dallas Mavericks je pregovorila mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija: »Luka Dončić je izjemen in njegova neverjetna priljubljenost v Teksasu in ZDA je odlična priložnost, da se Slovenija predstavi v vsej svoji veličini. Slogan slovenskega gospodarstva je »zeleno, kreativno, pametno« in če temu dodamo še šport, je formula uspešne povezave našega gospodarstva s Teksasom in ZDA na dlani. Konferenca »Texas Feels Slovenia« neposredno odpira vrata v 10. največje gospodarstvo na svetu po BDP in je odličen način za promocijo in povezovanje.« Izpostavila je tudi, da je sodelovanje institucij ob projektu ponoven dokaz, da znamo ob prepoznanih skupnih ciljih nastopati usklajeno kot država in se povezati pri ciljnem in konkretnem nagovarjanju ameriške poslovne javnosti, ameriških podjetij.

Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrtstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), je na koncu srečanja povzela, da je izjemno vesela skupnega sodelovanje in sinergije med vsemi institucijami in poudarila, da partnerstvo nacionalne znamke I feel Slovenia s klubom Dallas Mavericks odpira vrata tudi slovenskemu gospodarstvu v ZDA.

K projektu pristopata tudi SPIRIT in Turizem Ljubljana. Trg ZDA je namreč za turistični obisk Ljubljane izjemno pomemben. V letu 2018 so gostje iz ZDA v Ljubljani ustvarili 6,2 % vseh nočitev in s tem zasedli četrto mesto, v 2019 pa so že na tretjem mestu. Turizem Ljubljana v zadnjih letih vlaga vedno več sredstev v aktivnosti na trgu ZDA. V partnerstvu s košarkarskim klubom Dallas Mavericks so zato prepoznali velik potencial za promocijo Ljubljane kot domačega mesta Luke Dončića potencialnim gostom iz Teksasa oziroma košarkarskim privržencem iz ZDA. Od partnerstva si obetajo kvalitetno ciljano promocijo in posledično več gostov s tega za Ljubljano izjemno perspektivnega trga. 

Prav v četrtek, 16. januarja, je STO na naslovni strani www.slovenia.info med aktualnimi zgodbami v slovenskem in angleškem jeziku izpostavil Luko Dončiča. Več si lahko preberete tukaj

Le še do 20. januarja lahko glasujete za nastop Luke Dončića na prestižni tekmi NMA All-Star

Svoj glas lahko oddate TUKAJ.

Na naslovni foografiji (od leve): državna sekretarka na MGRT Eva Štrav Podlogar, generalna direktorica AmCham Slovenija Ajša Vodnik, vodja sektorja za promocijo Slovenije na UKOM Mateja Malnar Štembal, direktorica STO Maja Pak, direktor Sport Media Focus Tomaž Ambrožič in moderator Rok Šinkovc.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji