Doživite Dolino Soče je novo doživetje v zbirki Slovenia Unique Experiences

Objavljeno: 16.12.2019

Nazaj na novice

Doživite Dolino Soče je novo doživetje v zbirki Slovenia Unique Experiences

Slovenska turistična organizacija (STO) je v drugem letošnjem pozivu izbrala eno novo doživetje z znakom Slovenia Unique Experiences: Doživite Dolino Soče - od vode do kruha in mleka. V zbirki je tako zdaj že 12 doživetij.

Doživite Dolino Soče je novo doživetje v zbirki Slovenia Unique Experiences

Doživetje "Doživite Dolino Soče - od vode do kruha in mleka", prijavitelja Hotel Dobra vila Bovec, vključuje okušanje 5 voda manj znanih rek, ki tečejo skozi Dolino Soče. Pot se vije po pet kilometrov dolgi Soški poti, ki ponuja poglede na najbolj skrite predele reke Soče, na smaragdne tolmune in brzice, ki so bile doslej dostopne le kajakašem.

Vsako od omenjenih vodá gostje pijejo in ocenjujejo njen okus.. Izkustveni vidik je izražen tudi skozi kulinarično delavnico peke kruha z drožmi, kjer ob pomoči kuhinjskega osebja zamesijo kruh ter mu dodajo zelišča, nabrana na poti ogleda.

Produkt izstopa tudi zaradi prenočitve v najbolje ocenjenem slovenskem butičnem hotelu, kjer ima vsaka soba svojo zgodbo.  Butičnost se odraža tudi skozi romantično kulinarično razvajanje, z lokalnimi jedmi, ki jih pripravlja chef, ki prihaja iz restavracije z Michelinovo zvezdico ter z degustacijo vin v hotelski vinski kleti.

V času bivanja si gostje ogledajo tudi planinsko sirarno, sodelujejo pri izdelavi sira, se preizkusijo v spretnosti ročne molže krave. Poskrbljeno je tudi za adrenalin in sicer z rafting vožnjo po neobljudenih delih reke Soče.

Več o doživetju si lahko preberete tukaj

STO vsem organizatorjem doživetij na tujih trgih nudi trženjsko podporo in izpostavljenost, saj gre za doživetja, ki izpolnjujejo obljubo in pozicijo Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

Več o vseh 12 nosilcih znaka Slovenia Unique Experiences najdete na povezavi.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Deli s prijatelji