Zakladi istrskega podeželja

Slovenska obala privlači s svojimi očarljivimi obmorskimi mesti in nepozabnimi doživetji na morju in ob njem. A če stopite le korak v notranjost, vas bo navdušila tudi idilična podoba obalnega zaledja. Simpatične istrske vasice, ki skrivajo številne kulturne zaklade, izbrane dobrote istrske zemlje in prijazni domačini se vam bodo globoko vtisnili v spomin. Še posebej ob koncu avgusta, ko v vinogradih poteka trgatev oz. bandima, ter jeseni, ko v svoji ognjeno rdeči barvi zažari ruj in ko ste lahko priča obiranju oliv v oljčnih nasadih.

Dežela refoška in svet pod kraškim robom

Po odkrivanju kulturne dediščine Kopra, Evropske destinacije odličnosti, se podajte še na raziskovanje njegovega zaledja, ki je prav tako zakladnica kulturnih posebnosti. V Hrastovljah si oglejte znamenito fresko Mrtvaškega plesa, spoznajte tipično istrsko vasico Koštabono, ki navdušuje s svojo pristno urbanistično zasnovo, obiščite Deželo refoška v okolici Marezig in se odpravite po čudovit razgled na grad Strmec.

Več

Odkrijte skrivnosti Piranskega podeželja

Zapeljite se v zaledje slikovitega Pirana in si oglejte posebnosti simpatičnih istrskih vasic. Če želite doživeti pristno podobo teh vasi, obiščite Padno, ki je tudi spomeniško zaščitena. V vasi Sv. Peter se ustavite v etnološkem muzeju na prostem in Tonini hiši, kjer si lahko ogledate »torklo«, tradicionalno stiskalnico oljk. Nova vas pa se lahko pohvali z redkim ohranjenim starim vodnim zajetjem. Tu vsako leto poleti pripravijo tudi Praznik vina in česna.

Obišči stran

Iz ribiške Izole v zeleno zaledje

Izola slovi po svoji ribiški tradiciji, njeno podeželje pa je predano vinogradništvu in oljkarstvu. Spoznajte dobrote izolskega zaledja z obiskom domačih gostiln in turističnih kmetij. Odpravite se na potep po okoliških vaseh s kamnitimi hiškami in cerkvicami na gričih, od koder se vam odpre lep pogled na modrino Jadrana in obalo Tržaškega zaliva.

Obišči stran

Pustite se zapeljati vonju po morju in Krasu

Doživite prijetne trenutke tako na slovenski obali kot v njenem zaledju. Razvajali vas bodo tako z darovi morja kot z darovi zemlje, ki jo boža prijetna mediteranska klima.

Poletne sanje na slovenski obali

Preživite počitnice na slovenski obali!

Poletne sanje na slovenski obali

Več

Doživite Koper in njegovo zaledje

Odkrijte kulturne zaklade in bogastvo istrskih okusov Evropske destinacije odličnosti, Kopra, in njegovega zaledja.

Doživite Koper in njegovo zaledje

Več

Aktivna zabava na slovenski obali

Izberite aktivne počitnice na slovenski obali.

Aktivna zabava na slovenski obali

Več

Terme na obali – do zdravja in sprostitve ob morju

Izkusite moč morja in termalne energije – razvajajte se na slovenski obali.

Terme na obali – do zdravja in sprostitve ob morju

Več

Piran s solinami

Piran, najlepše mesto mediteranske Slovenije.

Piran s solinami

Piran s solinami

Več

Mediteranska & Kraška Slovenija

Naj vas boža morsko sonce ali vas obdaja skrivnostna podoba podzemnih jam. Obiščite znamenito Postojnsko jamo, slikovito mesto Piran in si oglejte plemenite lipicance.

Mediteranska & Kraška Slovenija

Mediteranska & Kraška Slovenija

Več

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o počitnicah v Sloveniji, sezonski ponudbi, aktualnih prireditvah, možnostih za izlete in popotovanjih. Vnesite košček zelene Slovenije v svoj e-predal.

Deli s prijatelji