Zelena Slovenija

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, saj skoraj 60% vsega ozemlja pokriva gozd. V zadnjih desetletjih pa se delež gozda še povečuje, saj vsako leto posadijo kar preko milijon dvesto tisoč dreves. Več kot tretjina slovenskega ozemlja je zaščitenega in uvrščenega v evropsko omrežje Natura 2000, ki varuje biotsko raznolikost. Slovenija pa je med biotsko najbolj raznolikimi državami na svetu.
Pokaži več

Zeleni zgledi

Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki odločeno razvija zeleni in odgovorni turizem. S prizadevanji za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje namerava zagotoviti naravno okolje tudi prihodnjim generacijam. Prikaz te usmeritve so med drugim nagrade Evropske destinacije odličnosti - EDEN, nosilci ...

Ekološke turistične kmetije

Zdravo bivalno okolje in ekološko hrano s certifikatom vam ponujajo ekološke turistične kmetije.

Zelene turistične nastanitve

Ste eden izmed čedalje bolj številnih, ki jim ni vseeno, kakšen vpliv na okolje bo imelo preživljanje vašega oddiha? Nastanite se v slovenskih ekoloških hotelih in na ekoloških turističnih kmetijah s certifikati.

Naravni parki

Naravni parki so območja, kjer je ohranjenost narave najvišja, in v Sloveniji med naravne parke spada preko deset odstotkov vsega ozemlja. Parki pomenijo presežek ali nadstandard v turistični ponudbi. Ponujajo mir, sprostitev, doživljanje neokrnjene narave in številne aktivnosti, povezane z naravo. Slovenija na ...

Rezerviraj & kupi

X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti