Ocenite ponudbo:

Vina Zajc

Naslov:
Pod Trško goro 1 8000 Novo mesto
Telefon:
07 33 82 576
Faks:
0733 47 051
e-mail:
Korenine današnje kleti izhajajo iz vinarske tradicij kmečkih družin Zajc iz Velikega Obreža in Curhalek iz Mosteca pri Dobovi ter tako segajo v drugo polovico 19. stoletja. S poroko Ivane Curhalek in Božidarja Zajca je dejavnost počasi prevzela družina Zajc, od leta 1990 naprej pa družinsko podjetje, ki je takoj investiralo v obnovo in širitev vinogradov, gospodarskih poslopij, nakup sodobne opreme ter širitev mreže dobaviteljev.

Največji preskok je podjetje doživelo leta 2007, ko je s pomočjo evropskih in slovenskih sredstev zgradilo in opremilo sodoben vinski center na naslovu Arto 13 na Impoljci pri Sevnici, s kapaciteto do 1.000.000 litrov vina na leto. Podjetje je od časa, ko je bilo ustanovljeno v kontinuirani rasti. V podjetju dela deset ljudi, ki gradijo zgodbo kleti s pomočjo integracije dolenjskih vinogradnikov in trdno odločnostjo, da bodo uspešno oskrbovali zahtevne pivce dobrih vin tako v Sloveniji kot na tujih trgih.

Danes veljajo Vina Zajc za kakovostnega in vidnega pridelovalca dolenjskih vin pod blagovno znamko Zajc, ki posegajo po najvišjih odličjih v svojem razredu. Poleg CVIČKA PTP ZAJC, na trg ponujajo tudi temno rdečo zvrst ČRNI ZAJC in belo zvrst BELI ZAJC. Z letom 2012 pa so na trg poslali še rdeče vrhunsko vino pozne trgatve MODRI ZAJC ter predikatna vina – ledeno vino LEDENI ZAJC, na svoj trenutek pa čaka suhi jagodni izbor Laški rizling, ki še zori v kleti.

 

vinogradništvo 

Vinorodni okoliš
Dolenjska 

Gostinska ponudba
klet 

GPS Northing (N) : 45,8248 
GPS Easting (E) : 15,1888 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Zavod za turizem Novo mesto | 07 393 92 63 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti