Ocenite ponudbo:

Večina Evropejcev sprejema okolju prijaznejše načine potovanja

Raziskava Eurobarometra Prihodnost transporta v vseh 27 državah članicah je pokazala, da je večina Evropejcev pripravljenih sprejeti kompromise glede cene in značilnosti svojega avtomobila, da bi zmanjšali vpliv škodljivih emisij na okolje. Približno dve tretjini Evropskih voznikov je dejalo, da bi verjetno bili pripravljeni sprejeti kompromis glede hitrosti avtomobila, da bi tako zmanjšali škodljive emisije. Skoraj tri četrtine državljanov EU (71 %) pa pravi, da bi razmislili o pogostejši uporabi  javnega prevoza, če bi bilo mogoče kupiti enotno vozovnico za vse oblike javnega prevoza.

Podpredsednik Komisarja odgovornega za transport, Siim Kallas pravi, da so ti rezultati velika spodbuda prizadevanjem Evrospke unije za povečanje trajnosti transporta. Pomeni, da se ljudje zavedajo pomembnosti skrbi za okolje in so pripravljeni prispevati svoj del k zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

Članek Večina Evropejcev sprejema okolju prijaznejše načine potovanja najdete TUKAJ, poročilo Prihodnost transporta pa TUKAJ.

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti