Raziskava med kolesarji na izbranih slovenskih kolesarskih poteh

14 November 2006
Od julija do septembra 2006 je na izbranih slovenskih kolesarskih poteh potekala raziskava med kolesarji. Namen raziskave je bil analiirati slovenske in tuje kolesarje, njihove socio-demografske značilnosti, dejavnike vpliva in zadovoljstva med obiskom Slovenije, značilnosti obiska različnih kolesarskih točk, značilnosti prihoda in bivanja tujih kolesarjev. Raziskava se je izvajala terensko.
Nekaj glavnih ugotovitev:
• Tuji kolesarji so o Sloveniji najpogosteje pridobivali informacije na internetu (52 %), pogost vir informacij pa so tudi priporočila prijateljev, znancev in sorodnikov (48 %).
• Največ kolesarjev iz tujine je v Sloveniji na počitnicah (41 %), 26 % jih je kot glavni razlog za obisk navedlo rekreacijo oziroma športne aktivnosti, 14 % pa obisk znamenitosti.
• Tuji kolesarji so med bivanjem v Sloveniji najzadovoljnejši z njenimi naravnimi danostmi, z gorskim svetom in z gostoljubnostjo prebivalcev. Najnižjo povprečno oceno sta prejela dejavnika poceni prebivališče in bližina doma.
• Povprečna poraba na osebo med obiskom kolesarske točke je 3106 tolarjev.
Poročilo
Predstavitev

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti