Ocenite ponudbo:

Sklenitev zakonske zveze na območju Upravne enote Velenje

Izvajalec:
REPUBLIKA SLOVENIJA, Upravna enota Velenje
Naslov:
Poštni predal 40, 3320 Velenje
Telefon:
03 89-95-720, 03 89-95-841
e-mail:
1. Prijava sklenitve zakonske zveze

Bodoča zakonca, ki želita skleniti zakonsko zvezo, se prijavita pri matičnem uradu Upravne enote Velenje, I. nadstropje, pisarna 4, kjer dobita podrobnejše informacije o sklenitvi zakonske zveze in o prostih terminih za sklenitev zakonske zveze. Prijavo zakonske zveze lahko opravita v času uradnih ur Upravne enote Velenje.

2. Uradni prostor za sklenitev zakonskih zvez

Za sklenitev zakonske zveze na območju Upravne enote Velenje je kot uradni prostor določena Velika orgelska dvorana Glasbene šole Fran Korun Koželjski, Jenkova cesta 4, Velenje. Ko se bodoča zakonca odločita za prosti termin, se sestavi zapisnik o prijavi zakonske zveze ter plača upravna taksa v znesku 31,91 EUR. Bodoča zakonca se lahko odločita tudi za orgelsko spremljavo obreda v znesku 23 EUR. V prostorih Glasbene šole Fran Korun Koželjski se zakonske zveze sklepajo ob sobotah od 13.00 do 19.00 ure.

Par, ki prvi prijavi sklenitev zakonske zveze izbere tudi uro sklenitve, ostali sledijo prvemu paru tako, da je v istem uradnem prostoru med posameznimi obredi najmanj 30 minut in največ eno uro razlike.

Zakonske zveze se sklepajo tudi na sedežu Upravne enote Velenje in sicer v času uradnih ur.

3. Sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov

Prijavo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov in izven časa, določenega za uradne prostore, lahko bodoča zakonca vložita najmanj 45 dni pred nameravano sklenitvijo zakonske zveze. Za izdajo odločbe, s katero se dovoli skleniti zakonsko zvezo izven uradnih prostorov je potrebno plačati upravno takso v znesku 17,73 EUR.

S pisno vlogo, v kateri navedeta pomembne razloge, bodoča zakonca zaprosita za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Pomembni razlogi, ki upravičujejo sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov so tisti, ki onemogočajo prisotnost bodočih zakoncev v uradnih prostorih. Taka sklenitev zakonske zveze ne predstavlja povečanih stroškov za bodoča zakonca.

Glede na možnosti upravne enote, se sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov, izjemoma lahko dovoli tudi iz drugih razlogov, ki jih bodoča zakonca navedeta v pisni vlogi. K vlogi je potrebno priložiti tudi soglasje lastnika za uporabo lokacije za slovesno sklenitev zakonske zveze. Bodoča zakonca, ki želita skleniti zakonsko zvezo izven uradnih prostorov iz drugih razlogov, ki ne onemogočajo njuno prisotnost v uradnem prostoru, krijeta vse stroške, ki upravni enoti s tem nastanejo:


- plačilo pooblaščene osebe,
- plačilo matičarja,
- stroške uporabe službenega vozila,
- morebitne druge stroške, ki bi nastali glede na kraj sklenitve zakonske zveze.

Za uradno dejanje sklenitve zakonske zveze izven uradnih prostorov bodoča zakonca zagotovita mizo in primerno število stolov za udeležence. Na mizi mora biti podstavek za prstane in okrasni cvetlični aranžma. Skladno s predpisi, ki urejajo njihovo uporabo, mora biti v prostoru postavljen tudi državni simbol.

Izven uradnih prostorov so možne naslednje lokacije za sklenitev zakonske zveze:

- Vila Bianca
- Grad Velenje
- Vila Herberstein Velenje
- Vila Široko Šoštanj

Na teh lokacijah je mogoče skleniti zakonsko zvezo izven uradnih prostorov ob sobotah, glede na razpoložljive proste termine.

Vir: http://www.upravneenote.gov.si/velenje/ 


 
Naslov:RUDARSKA CESTA 6A, 3320 VELENJE
Telefon: 03 / 899 57 21
Kontaktna oseba: Ga.Andreja Mevc- vodja oddelka


Uradne ure:
- ponedeljek,  od 8.00 do 15.00 ure
- torek,  od 8.00 do 15.00 ure
- sreda, od 8.00 do 18.00 ure
- petek, od 8.00 do 13.00 ure

Uradne ure so tudi vsako prvo soboto v koledarskem mesecu oziroma drugo soboto, če pride prva na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan – od 8.00 do 12.00 ure.
Več podrobnosti najdete v priloženi publikaciji. 

Slovenija

na zemljevid

Publikacije

sklenitev ZZ - clanek za NC ...

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Velenje - TIC Velenje | 03 896 18 60 | | www.velenje-tourism.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti