Ocenite ponudbo:

Turistična kmetija Gorjup

Naslov:
Podjelje 19 4267 Srednja vas v Bohinju
Telefon:
00 386 41 825 671
Nadmorska višina : 1070 m
Velikost kmetije : 11 ha

Kategorija
3 jabolka 

Aktivnosti v okolici
kolesarjenje, pohodništvo 

Število sedežev : 30 
Dostop :
Po regionalni cesti Bled-Bohinj do vasi Bitnje, na desno v smeri Pokljuke. Skozi Korita do križišča, kje je odcep na desno za vas Jereka. Pred cerkvijo (in vasjo) je na levo odcep za vas Podjelje (na desni strani je puščica TURISTIČNA SIRARSKA POT). Do Zgornjega Podjelja je 3.7 kilometra asfaltne ceste, nato naprej še pribljižno 600 metrov po asfaltni cesti, do makadamskega odcepa na levo (na desni strani puščica TURISTIČNA SIRARSKA POT). Še približno 260 metrov makadama in že ste na dvorišču najvišje kmetije v Bohinju-na našem dvorišču.

 
Informacije o obratovanju : Celo leto, po predhodnem dogovoru. 
Število sob : 3 

Pogled na
planine 

Gostinska ponudba
regionalne specialitete 

Osnovna ponudba
pol penzion, zajtrk 

Oprema v sobah
tuš 

Lega
na podeželju 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Jeziki sporazumevanja
angleški, hrvaški, italijanski 

Kmetija leži na samem, na izjemni legi nad Zgornjo Bohinjsko dolino. Kljub 1.070 m nadmorske višine, so ti južni, s soncem obsijani obronki Pokljuke, prijetno topli.
Na Gorjupovi kmetiji redijo kokoši, purane, ovce, koze, prašiče, govejo živino ter pridelujejo raznovrstno zelenjavo kar pomeni, da lahko gostom ponudijo doma pridelano ekološko hrano. Obiskovalcem na mizo prinesejo domače suhomesnate izdelke, sir, skuto, pečeno jagnjetino, telečjo obaro, skutne štruklje ter ajdove in koruzne žgance. V jedilnico, ki je obnovljena v starem kmečkem slogu in ogrevana s krušno pečjo, sprejmejo do 30 gostov. Na kmetiji v štirih sobah, ki imajo svoje kopalnice, prenočijo 10 gostov.  Če je postelj premalo, lahko poskrbijo še za dve dodatni ležišči.
Poleti je kmetija odlično izhodišče za obisk mogočnih gozdov prostrane Pokljuke, doline Voj s koriti Mostnice, slapa Savice, Bohinjskega jezera, Ranča Marcina, … V zimskem času so v bližini tekaške steze in smučišča Vogel, Kobla, Senožeta in Pokljuka. Če se radi kopate, lahko obiščete Vodni park v Bohinjski Bistrici.
 
GPS Northing (N) : 46,3177 
GPS Easting (E) : 13,9681 

Foursquare 

Podjelje

Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Podjelje
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti