Ocenite ponudbo:

Grossmanova pohodna pot

Izvajalec:
TIC Ljutomer
Naslov:
Jureša Cirila 4 9240 Ljutomer
Telefon:
02 584 83 33
e-mail:
Na desnem bregu reke Mure, kjer se razgrinjajo nepregledna žitna polja in se v velikih valovih dvigajo hribi, po katerih so v poseben red ujeti vinogradi, zidanice in klopotci, se razprostira Prlekija. Od nekdaj naklonjena konjereji, prepoznavna po termalnih vrelcih, štorkljah, klopotcih na štiri vetrnice, tipičnih obcestnih križih, izjemni kulinariki z bučnim oljem, legendah ter šegavih, gostoljubnih ljudeh. Spoznaj nje ljudi, začuti svojo düšo.

Vinogradi, sadovnjaki, zeleni travniki in šumeči gozdovi. Povsod naokrog prelepa narava, kjer obiskovalci še danes lahko vidijo krave na pašnikih, okusijo odlično prleško kulinariko, pokramljajo s prijaznimi in velikodušnimi ljudmi ter se naužijejo svežega zraka. In v tako slikoviti deželi moraš živeti, da postaneš pionir filma neke države. Zato se odpravite po poti filmskega amaterja in kulturnega delavca dr. Karla Grossmanna. Prijetna krožna pot, na kateri boste lahko spoznavali kulturne in naravne posebnosti te pokrajine, se začne pred termalnim kopališčem v Mali Nedelji. Pot se nadaljuje po gozdni poti, med polji ter okoliškimi naselji, skozi Malo Nedeljo, mimo Grossmanove domačije. In vas zopet pripelje nazaj na mesto, kjer so v iskanju nafte odkrili termalno vodo. Vodo, ki okrepča duha in telo. Tu vas bodo toplo sprejeli in pogostili s kvasenico, tunko ter žlahtno kapljico. Vabljeni! 
Dolžina : 8,1 km

Zahtevnost
lahka do srednje zahtevna GPS Northing (N) : 46,5142 
GPS Easting (E) : 16,0534 

Moravci v Slov.Goricah

Regija: Pomurska
Kraj: Moravci v Slov.Goricah
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za zdravje in razvoj Murska Sobota | | www.nordijska-hoja.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti